Помер гендиректор "Репортерів без кордонів" Крістоф Делуар
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер гендиректор "Репортерів без кордонів" Крістоф Делуар

крістоф
Джерело:  rsf.org

8 червня помер генсекретар і гендиректор міжнародної організації "Репортери без кордонів" (RSF) Крістоф Делуар.

Головні тези:

  • Крістоф Делуар очолив 'Репортерів без кордонів' у 2012 році та перетворив організацію на глобального лідера у сфері захисту журналістики.
  • Він був ініціатором Форуму за інформацію та демократію, спрямованого на захист права та вільної преси як основи демократії.
  • Під керівництвом Делуара 'Репортери без кордонів' відкрили 13 офісів по всьому світу, а також сформували Комісію з інформації та демократії для гарантій демократії у цифровому просторі.

Помер Крістоф Делуар

У повідомленні зазначається, що Делуар помер у віці 53 років після боротьби з онкологічним захворюванням.

Він очолив міжнародну організацію у 2012 році. 2018 року заснував Форум за інформацію та демократію — ініціативу, яка просуває верховенство права та вільну пресу як основу будь-якої демократії.

Делуар… за 12 років перетворив організацію, що відзначилася новим зростанням і впливом, на глобального лідера у сфері захисту журналістики. Журналістика була справою його життя, яку він вів з непохитним переконанням, — пише видання.

Президент Франції Емманюель Макрон висловив свої співчуття і сказав, що Делуар "був журналістом у своєму серці".

Він також зазначив що колишній репортер та режисер-документаліст "невпинно" боровся за свободу інформації та демократичні дебати і що "його загальна боротьба залишається нашою".

Що відомо про Крістофа Делуара

Делуар починав як політичний журналіст та розслідувач у тижневику Le Point, був редактором у видавництві "Фламмаріон". У 2010 році увійшов до правління докторської школи політології університету Пантеон-Сорбонна. Був директором Центру підготовки журналістів. У 2012 році Делуар очолив "Репортерів без кордонів" — міжнародну спілку журналістів, яка займається боротьбою з цензурою та за свободу преси.

"Репортери без кордонів" — міжнародна недержавна організація захисту прав людини, яка оберігає свободу слова в усьому світі. Організація проводить боротьбу з цензурою та виступає за звільнення журналістів, котрі перебувають в ув'язненні, пов'язаному з їхньою професійною діяльністю.

Під керівництвом Делуара "Репортери без кордонів" відкрили відділення у Лондоні, Ріо-де-Жанейро, Тайбеї та Дакарі. Наразі в організації 13 офісів по всьому світу, а також представники та кореспонденти у 130 країнах. При ньому була сформована Комісія з інформації та демократії, яка займається питаннями гарантій демократії у цифровому просторі.

"Репортери без кордонів" і особисто Делуар робили великий внесок у боротьбу за права журналістів, переслідуваних державами за свою діяльність.

Також Делуар — автор кількох книг, випущених за результатами його журналістських розслідувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?