Помер журналіст і засновник «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер журналіст і засновник «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко

Мартиненко

28 травня помер засновник і голова агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко. 

Засновник «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко помер 28 травня

Заслужений журналіст України та кавалер ордену "За заслуги" III ступеня та ордену князя Ярослава Мудрого V ступеня Олександр Мартиненко помер у Києві.

Про смерть керівника агентства повідомили на Facebook-сторінці видання.

Наразі невідомо, що стало причиною смерті. Засновнику агентства було 63 роки.

Інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна" з великим сумом повідомляє про смерть засновника й голови агентства Олександра Мартиненка в Києві у вівторок, 28 травня.

Редакція online.ua висловлює щирі співчуття рідним та близьким Олександра Мартиненка.

Що відомо про Мартиненка

Олександр Мартиненко народився у Харкові 22 серпня 1960 року. Мартиненко здобув освіту у Харківському державному університеті на економічному факультеті. Після цього він працював молодшим науковим співробітником кафедри планування народного господарства в рідному університеті протягом 3 років — з 1987 по 1990 роки.

Згодом він почав журналістську діяльність. Спочатку Мартиненко працював кореспондентом і редактором відділу газети "Орієнтир Діп". Потім став головним редактором агентства "Харків-новини".

У 1992 році Олександр Мартиненко заснував агентство "Інтерфакс-Україна". Також він працював заступником голови й консультантом Адміністрації Президента України, прессекретарем Президента України, а від 2003 року обіймав посаду генерального директора "Інтерфакс-Україна".

Варто додати, що Мартиненко також був секретарем Ради з питань інформаційної політики при Президентові України (2001 — 2002 роки), а також членом Нацради з питань телебачення та радіомовлення у період з 2002 по 2003 рік.

Олександр Мартиненко — кавалер ордена "За заслуги" III ступеня (2022 рік), ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня (2020 рік), а з 2010 року — заслужений журналіст України.

У день смерті журналіста видання "Дзеркало тижня" повідомило, що протягом багатьох років Олександр Мартиненко публікував свої матеріали під псевдонімом — Олександр Макаров.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?