Понад 200 цивільних українців загинули внаслідок російських обстрілів у вересні
Категорія
Україна
Дата публікації

Понад 200 цивільних українців загинули внаслідок російських обстрілів у вересні

ООН
Харків

Упродовж вересня цього року в Україні загинули щонайменше 208 цивільних. Це стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році.

Головні тези:

  • У вересні в Україні загинуло понад 200 цивільних, що стало найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році.
  • Найбільша частина загиблих були люди старше 60 років.
  • Ракетні атаки та удари з використанням БПЛА сприяли збільшенню кількості жертв серед цивільного населення.

Вересень став рекордним за кількістю загиблих через війну цивільних українців

Про це йдеться у заяві моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Так. за даними ООН, щонайменше 208 цивільних осіб було вбито та 1220 поранено в Україні у вересні, що зробило його місяцем із найбільшою кількістю жертв серед цивільного населення у 2024 році.

Серед загиблих за цей період, зокрема, дев'ятеро дітей, 76 маленьких українців — отримали поранення.

Також зазначається, що 46% загиблих від атак російських окупантів в Україні були люди старше 60 років.

Ракетні атаки по всій країні, особливо проти міст Харків і Запоріжжя, сприяли збільшенню кількості жертв. Поблизу лінії фронту значна частина жертв припадає на атаки з використанням БПЛА.

Там також додали, що переважна більшість жертв серед цивільного населення — 92% — та пошкоджень освітніх і медичних установ — 96% — у вересні, як і раніше, сталися на території, підконтрольній Україні.

Щонайменше 30 обстрілів пошкодили або зруйнували енергетичну інфраструктуру (25 на території, контрольованій Україною, і 5 на території, окупованій РФ).

У серпні через війну в Україні загинуло понад 180 цивільних

За даними ООН, внаслідок війни Росії проти України у серпні загинули щонайменше 184 цивільних жителів та 856 поранені

Про це йдеться у звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Щонайменше 184 цивільних були вбиті та 856 поранені в Україні у серпні, що робить цей місяць другим за кількістю цивільних жертв у 2024 році після липня.

За підрахунками ООН, у серпні було зруйновано 13 освітніх закладів та 38 пошкоджено. Окрім цього знищено дві медичні установи, ще 28 — пошкоджено.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?