Понад 700 тис громадян знято з безпідставного "розшуку" завдяки "Резерв+" — Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Понад 700 тис громадян знято з безпідставного "розшуку" завдяки "Резерв+" — Міноборони

Міністерство оборони України
Резерв +

У реєстрі "Оберіг" без юридичних підстав мали статус "у розшуку" 710 тис військовозобов’язаних. Цю помилку вдалося виправити завдяки мобільному додатку від Міноборони "Резерв+".

Чому українці отримували статус "в розшуку" у додатку Резерв+

У застосунку Міноборони "Резерв+", який вже за кілька тижнів отримає статус військового квитка, вдалося зняти з "розшуку" понад 700 тис громадян. Мовиться саме про безпідставний статус. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Черногоренко пояснила, що військовозобов'язані мали такий статус, якщо порушували правила військового обліку — наприклад, ігнорували повістки,

ТЦК зверталось до Національної поліції. Проте фактично кількість таких звернень становить близько 25%.

Згідно з законодавством такий "розшук" мав свої терміни. Адже до 19 травня адміністративне стягнення могло бути накладене не пізніше двох місяців з дня порушення правил військового обліку. Зараз цей термін — 3 місяці з дня виявлення, але не пізніше одного року з дня вчинення.

Катерина Черногоренко

Катерина Черногоренко

Заступниця міністра оборони України

Черногоренко додала, що статус "в розшуку" отримали багато військовослужбовців, чиї дані не були оцифровані своєчасно.

На жаль, в державних реєстрах дійсно багато помилок внаслідок людського фактора. А без "Резерв+" виправити їх було б майже неможливо, — додала вона.

Для того, щоб побачити оновлений статус необхідно авторизуватись у "Резерв+" повторно. При цьому у разі зняття з "розшуку" до ТЦК звертатись не потрібно.

14 тис військовозобов’язаних українців за кордоном оновили дані через "Резерв+"

Свої дані через застосунок «Резерв+» оновили понад 14 тисяч військовозобов’язаних у 124 країнах. Серед лідерів з оновлення даних — українці, які проживають у Польщі, Німеччині та Канаді.

Також до десятки країн, де активно оновлюють дані військовозобов’язані українці, увійшли Чехія, США, Велика Британія, Іспанія, Литва, Нідерланди та Словаччина.

У відомстві розповіли, що через застосунок «Резерв+» свої дані станом на 27 травня оновили понад 1,1 млн військовозобов’язаних.

Водночас через ЦНАП — майже 55 тисяч, а через ТЦК — близько 38 тисяч громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?