Понад 90% втрат. У ЗСУ розкрили правду про наступ армії РФ на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Понад 90% втрат. У ЗСУ розкрили правду про наступ армії РФ на Харківщині

ЗСУ
Джерело:  АрміяInform

Як повідомляє начальник штабу, заступник командира ОТУ "Харків" полковник Віктор Солімчук, російські загарбники залучили 10 350 осіб до наступальних дій у прикордонних районах Харківської області, які розпочалися два місяці тому.

Головні тези:

  • Армія РФ зазнала великих втрат під час наступу на Харківщині, з 2939 загиблими, 6509 пораненими та 45 окупантами, що здалися в полон.
  • Орієнтовні втрати росіян на цьому напрямку сягнули приблизно 91%.
  • Попри великі втрати, російські окупанти активно стягують підрозділи та використовують добровольчі бригади, зберігаючи серйозний наступальний потенціал.

Армія РФ провалила ще один свій наступ в Україні

Офіцер офіційно підтвердив, що станом на початок липня втрати російських окупантів сягнули:

  • 2939 вбитими,

  • 6509 пораненими.

  • 45 окупантів здалися у полон.

Віктор Солімчук звертає увагу на те, що орієнтовні втрати армії РФ на цьому напрямку складають приблизно 91%.

Що також важливо розуміти, протягом цього періоду противник втратив у Вовчанську більшу частину своєї 138 мотострілецької бригади, а також "сточив" 83-й, 157-й танковий полки.

Їхня 83 десантно-штурмова бригада теж постійно зазнає втрат, іноді по кількадесят осіб на добу, що підтверджується і полоненими, і в радіоперехопленнях, — додав військовий.

Російські окупанти поки не планують здаватися

Попри шалені втрати армії РФ, командування окупаційних військ активно стягує підрозділи з інших напрямків, використовує резерви, залучає так звані добровольчі православні комуно-фашистські бригади.

Не можна також ігнорувати той факт, що загарбники досі мають досить серйозний наступальний потенціал.

Армія РФ постійно перегруповується, відновлює сили та логістику, а в тилах триває підготовка штурмових груп.

Ми усвідомлюємо потужність окупаційних військ, розуміємо їхні наміри. А наші воїни, артилерія та дрони вносять суттєві та відчутні корективи у плани ворога. Всі його спроби наростити зусилля та розширити зону контролю — успіху не мають, — підсумував Віктор Солімчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?