Поруч з вертольотом Лукашенка. До Білорусі залетіло три російські "шахеди"
Категорія
Світ
Дата публікації

Поруч з вертольотом Лукашенка. До Білорусі залетіло три російські "шахеди"

Поруч з вертольотом Лукашенка. До Білорусі залетіло три російські "шахеди"

Російські “шахеди”  вкотре залетіли до Білорусі 3 жовтня. У цей момент у небі перебував гелікоптер з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Головні тези:

  • Російські дрони типу "Шахед" продовжують порушувати повітряний простір, залітаючи як до Білорусі, так і до України.
  • Українські Повітряні сили збили 78 ворожих дронів, які були використані в атаках на різні області України.
  • Даний подвійний епізод подій свідчить про складність безпекового становища в регіоні та необхідність удосконалення систем контролю та захисту від дронів.
  • Протиповітряний бій за участі українських сил оборони та російських дронів є серйозною загрозою для мирного населення обох країн.

Дрони РФ продовжують залітати до Білорусі під час атаки на Україну

Як зазначає аналітичний проєкт "Беларускі Гаюн", близько 12:55 3 "Шахеда" залетіли з Чернігівщини в напрямку Гомельської області Білорусі.

Відомо, що два з них перелетіли в районі Нової Гути і рухаються курсом на Гомель, ще один зайшов у районі Лоєва і рухається в напрямку Хойників.

Крім того, в небі над Білоруссю просто зараз перебуває і вертоліт із Лукашенком, який прямує південним курсом із резиденції "Озерний". За попередніми даними, гелікоптер летить у Мікашевичі, — зазначає моніторингова група.

Сили ППО збили 78 дронів під час атаки РФ на Україну 3 жовтня

Як зазначають військові, у ніч на 3 жовтня ворог завдав удару по території України ударними БпЛА.

Усього радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 105-ти ворожих безпілотників противника типу "Шахед" (райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ — РФ., мис Чауда — Крим).

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України".

В результаті протиповітряного бою було збито 78 ворожих ударних БпЛА типу Shahed у Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській областях.

За даними Повітряних сил, один безпілотник полетів у напрямку Білорусі, 23 ворожі БпЛА було локаційно втрачено у різних регіонах України, ймовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється, додають повітряники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?