Посол Білорусі у РФ заявив, що терористи із Підмосков’я прямували до білоруського кордону
Категорія
Світ
Дата публікації

Посол Білорусі у РФ заявив, що терористи із Підмосков’я прямували до білоруського кордону

Дмитро Крутой
Джерело:  БЕЛТА

Посол Білорусі у Росії Дмитро Крутой заявив, що спецслужби його країни нібито допомагали РФ спіймати підозрюваних у стрілянині у концертному залі "Крокус Сіті Хол" під Москвою, які могли тікати через білорусько-російський кордон.

Терористи з РФ рухалися до кордону з Білоруссю

Крутой заявив журналістам, що керівник білоруського Комітету державної безпеки перебував «на прямому зв'язку» зі колегою з Росії.

І фактично, головним завданням минулої ночі було не дати терористам піти через наш спільний (російсько-білоруський, — ред.) кордон. Це завдання виконано. Були введені максимальні заходи безпеки, — заявив посол.

Раніше російський диктатор Володимир Путін заявив, що всіх чотирьох стрільців у підмосковному "Крокус Сіті Хол" затримали, коли вони нібито намагалися рухатися в бік України, яка, за його словами, приготувала «вікно» на кордоні, щоб прийняти підозрюваних.

У ГУР назвали такі заяви «примітивною брехнею, розрахованою на ідіотів і зазомбоване російське населення».

Стрілянина "Крокус Сіті Хол" у Московській області: що відомо

Увечері 22 березня в концертному залі музичного центру «Крокус Сіті Хол» у Красногорську Московської області під час концерту гурту "Пікнік" відбулася стрілянина.

Також там спалахнула пожежа, завалився дах. Російські ЗМІ заявляють, що до зали увірвалося щонайменше троє людей в камуфляжі, які відкрили стрілянину з автоматичної зброї.

Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики ІДІЛ. Водночас російські пропагандисти та ФСБ звинуватили у причетності Україну.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що теракт — це свідома провокація російських спецслужб за вказівкою Путіна. У МЗС також категорично відкинули звинувачення в нібито причетності Києва.

Станом на 23 березня відомо про 133 загиблих. "Медуза" зазначає, що це найбільший теракт у Росії за кількістю загиблих після Беслана. Тоді через захоплення бесланської школи №1 у вересні 2004 року загинули 334 людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?