Посол США у Китаї звинуватив Пекін у допомозі РФ із війною проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол США у Китаї звинуватив Пекін у допомозі РФ із війною проти України

Прапор Китаю
Джерело:  Sky News

Посол США у Китаї Ніколас Бернс заявив, що Пекін допомагає Кремлю у розв'язаній ним злочинній війні проти України і аж ніяк не займає нейтральної позиції. 

Головні тези:

  • Посол США у Китаї Ніколас Бернс стверджує, що Пекін активно допомагає Росії в злочинній війні проти України.
  • Китай надає технології та підтримує економічні зв’язки з Росією, що підтверджує його позицію у конфлікті.
  • Китай вимагає від ЄС скасувати санкції проти своїх компаній, реагуючи на жорсткі обмеження на продаж товарів для Російської Федерації.
  • Європейський союз у свою чергу стикається із негативною реакцією Китаю на введені санкції.

Посол США звинувачує Китай у допомозі Росії у війні проти України

За словами Бернса, попри заяви про нейтралітет Пекін надає Кремлю технології та продовжує підтримувати економічні зв’язки з країною-агресоркою протягом усього часу від початку масштабного вторгнення окупаційної армії РФ в Україну.

Він також додав, що російське вторгнення, яке триває вже третій рік, стало "екзистенційною кризою" в Європі.

Ми вважаємо великою помилкою дозволяти китайським компаніям тисячами відправляти стільки компонентів, технологічних складових, мікропроцесорів та нітроцелюлози до Росії для посилення і зміцнення оборонної промислової бази Російської Федерації для цієї жорстокої війни. Китай не є нейтральним, але фактично став на бік Росії у цій війні, - зазначив Бернс.

Китай вимагає від ЄС скасувати санкції проти власних компаній

Китай закликає керівництво ЄС скасувати санкції проти китайських компаній.

До 14-го пакету антиросійських санкцій ЄС, увійшли кілька розташованих у Гонконзі компаній, а також два глобальні супутникові гіганти.

ЄС ввів жорсткі обмеження на продаж "товарів і технологій подвійного призначення", які можуть бути використані для "посилення російського сектору оборони і безпеки".

У вівторок, 25 червня, Пекін завдав удару у відповідь - офіційні китайські посадовці заявили, що виступають проти "односторонніх санкцій, які не мають під собою жодного підґрунтя в міжнародному праві", і направив "суворі ноти" ЄС.

Розвиток нормальних обмінів та співпраці між китайським і російським бізнесом, не спрямований проти жодної третьої сторони, - заявила речниця МЗС КНР Мао Нін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?