Посольство РФ у Литвi по ночах закидають коктейлями Молотова
Категорія
Події
Дата публікації

Посольство РФ у Литвi по ночах закидають коктейлями Молотова

Посольство РФ у Литві
Джерело:  Delfi

Посольство Росії у Вільнюсі дві ночі поспіль 7 і 8 квітня закидали коктейлями Молотова. 

Що відомо про атаки на посольство РФ у Вільнюсі

За інформацією журналістів видання із посиланням на литовських правоохоронців, перша атака на дипломатичне відомство країни-агресорки сталась о 2:15 ночі 7 квітня.

Другу атаку зафіксували через добу , о 2:46 ночі 8 квітня.

Як повідомляють литовські ЗМІ, обидва рази пляшки із коктейлями Молотова кидали на територію посольства зі сторони консульського відділу.

Цей відділ закритий у вихідні та в нічний час.

За попередніми даними, кинута в ніч на неділю пляшка з горючою рідиною не загорілася, загорівся тільки вміст пляшки, кинутої в ніч на понеділок.

Місце, з якого ймовірно здійснювались атаки потрапляє до поля зору камер відеоспостереження.

Відео з цих камер, на яких видно, як людина кидає пляшки, співробітники посольства передали органам, що ведуть досудове розслідування.

Однак поки що нікого не заарештовано у зв'язку з нападом.

На момент публікації в посольстві РФ у Литві, а також у МЗС Росії не коментували того, що трапилося.

Що у Литві кажуть про здатність Росії продовжувати війну проти України

За інформацією військової розвідки Литви, Росія забезпечена ресурсами на війну проти України з нинішньою інтенсивністю ще щонайменше на два роки.

Причинами цього є високі ціни на нафту, обхід санкцій та державні інвестиції.

У звіті Департаменту контррозвідки та Служби військової розвідки Литви зазначається, що Росія реформувала та зміцнила свою виснажену боями у 2023 році армію та перебуває на шляху до розширення свого військового потенціалу вздовж свого кордону з НАТО, включно з Фінляндією, яка приєдналася до альянсу минулого року.

У звіті йдеться, що російська розвідка намагається уникнути санкцій, запроваджених проти оборонної промисловості країни після її вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?