Повномасштабного вторгнення РФ могло не бути. Джонсон здивував новою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Повномасштабного вторгнення РФ могло не бути. Джонсон здивував новою заявою

Джонсон та Зеленський
Джерело:  The Telegraph

На переконання колишнього британського лідера Бориса Джонсона, якби Дональд Трамп залишився президентом США, то він би не допустив повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Головні тези:

  • Джонсон вважає, що Україні не слід боятися можливого повернення Трампа на посаду президента США.
  • Дональд Трамп має репутацію непередбачуваного політика, й це може допомогти Україні виграти війну.
  • Мемуари Бориса Джонсона викликали значний інтерес громадськості задовго до їхньої публікації.

Як Джонсон оцінює політику Трампа

Британський політик наголосив, що з точки зору Путіна існував реальний ризик того, що Трамп витлумачив би напад на європейську країну як образу США і світового порядку.

На цьому тлі він "міг би вдатися до жорстких заходів".

Що важливо розуміти, сам лідер республіканців часто вказує на те, що вторгнення Росії в Україну відбулося тоді, коли не він був президентом США — а за президентства Барака Обами у 2014 році та Джо Байдена у 2022 році.

На переконання Бориса Джонсона, це справді не збіг.

Однією з чеснот Трампа є його абсолютна непередбачуваність. Це одна з причин, чому я дивлюся на те, як він насправді поводився в міжнародних справах, і порівнюю це з тим, що люди говорять про нього… Він вислав 60 російських шпигунів (після отруєння в Солсбері). Він був набагато жорсткішим щодо Сирії, ніж адміністрації демократів. Він був жорсткішим щодо КВІР (Корпусу вартових ісламської революції Ірану), а потім він дав українцям ракету Javelin.

Борис Джонсон

Борис Джонсон

Колишній прем'єр-міністр Британії

Дональд Трамп та Борис Джонсон (Фото: facebook.com/borisjohnson)

Чого Україні цього разу очікувати від Трампа

Як вважає Борис Джонсон, Україні у жодному разі не потрібно боятися повернення республіканця у Білий дім.

Дуже, дуже важливо, щоб ми розуміли, що боротьба України є абсолютно екзистенціальною для свободи і демократії в Європі, і якщо Україна зазнає поразки, це буде абсолютною катастрофою. І він це розуміє, — зазначив колишній британський лідер.

На переконання Бориса Джонсона, Дональд Трамп не захоче увійти в історію як людина, яка розпочала свій другий президентський термін з того, щоб зробила великим Радянський Союз, а не Америку.

Що важливо розуміти, мемуари Джонсона Unleashed викликали бурхливі обговорення в Лондоні ще до їх виходу в світ 10 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?