ППО Польщі допомагатиме Україні збивати ракети армії РФ — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

ППО Польщі допомагатиме Україні збивати ракети армії РФ — Зеленський

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі із прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском зазначив, що наразі обидві країни працюють над спільним механізмом у рамках якого, польська ППО збиватиме ракети та дрони злочинної армії РФ. 

Головні тези:

  • Україна та Польща співпрацюють у розробці механізму збивання російських ракет та дронів, які направлені у бік Польщі.
  • Польща бере участь у створенні українського добровольчого легіону на території ЄС для підтримки оборони України.
  • Згідно безпекової угоди, українці на території Польщі зможуть приєднатися до легіону, підписавши контракт із Збройними силами України.
  • Створення українського легіону дозволить українцям, що перебувають у ЄС, активно приєднатися до оборони своєї країни.
  • Президент Зеленський висловив сподівання на швидку реалізацію угоди з Польщею та підготовку спільного механізму протидії ворожим ракетам та дронам.

Що відомо про переговори з Польщею стосовно протидії ракетам та дронам РФ

Ми вдячні за спеціальні домовленості, які відображені в безпековій угоді. Вони передбачені положенням про розробку механізму щодо збивання в повітряному просторі України російських ракет та дронів, - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що мова йде лише про ті повітряні ворожі цілі, які будуть випущені у напрямку Польщі.

Зеленський висловив сподівання, що команди Міністерств оборони України та Польщі, а також військові зможуть опрацювати швидку реалізацію цього пункту домовленостей.

Чим ще Польща планує допомогти Україні

Зеленський зазначив, що Польша візьме участь у створенні легіону добровольців з українців на території ЄС.

Як зазначається у тексті підписаної безпекової угоди між Україною та Польщею, учасники продовжать співпрацю з питань підготовки особового складу Сил безпеки й оборони України на території Польщі.

Відповідно до цього механізму, громадяни України на території Польщі та інших країн ЄС зможуть взяти участь у процесі підготовки добровольчого легіону.

Буде домовлено про порядок відбору, підготовки, комплектування, забезпечення зброєю, технікою та боєприпасами, а також про соціально-фінансову підтримку таких військових і статус їхнього перебування на території Польщі.

На прохання України Польща також заохочуватиме українців повертатися до України для служби у Збройних Силах.

Зафіксували у нашій безпековій угоді підготовку на території Польщі українського легіону. Нового добровольчого військового підрозділу. ми маємо чудовий досвід українсько-польсько-литовської бригади, - підкреслив Зеленський.

За його словами, Україна вже має подібний досвід і саме на його основі українці, які зараз перебувають в Польщі, Литві, інших країнах ЄС, зможуть добровільно приєднатись до оборони країни.

Український легіон буде тренуватись у Польщі і буде оснащений партнерами, і кожен українець, який вирішить бути в легіоні зможе підписати контракт зі Збройними силами України, - підкреслив президент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?