ППО вночі збила 5 дронів під час нічної атаки РФ по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

ППО вночі збила 5 дронів під час нічної атаки РФ по Україні

Микола Олещук
Підрозділи ППО

За інформацією командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, злочинна армія РФ протягом ночі атакувала Україну балістичними ракетами “Іскандер” та ударними дронами. 

Головні тези:

  • Під час нічної атаки РФ на Україну українське ППО знищило 5 дронів.
  • Українські захисники успішно працювали у п'яти областях, включаючи Полтавську, Житомирську, Кіровоградську, Одеську та Миколаївську.
  • Протиповітряна оборона готова діяти у разі повторних атак з боку РФ, підтверджуючи готовність України відбити будь-які ворожі загрози.
  • За добу у Чорному морі РФ вивела на бойове чергування один ракетноносій, здійснивши загальний залп до 4 ракет. В Азовському та Середземному морях ворожі кораблі обмежені.
  • Спільні сили та засоби протиповітряної оборони в Києві розкрилить дієвість та готовність в умовах можливих нових загроз.

Що відомо про результати роботи з відбиття повітряної атаки армії РФ по Україні

Олещук підкреслив, що протягом ночі російські окупанти випустили по Україні 3 балістичні ракети “Іскандер-М” та 3 ударні дрони типу “Shahed”, а також 2 БпЛА невстановленого типу з території Курської області.

Українські захисники знищили всі дрони, які випустили росіяни. Протиповітряна оборона працювала у п'яти областях - Полтавській, Житомирській, Кіровоградській, Одеській та Миколаївській.

За інформацією Повітряних Сил, з району Курської області, росіяни запустили ударні БпЛА. Столиці літальні апарати противника дісталися приблизно за дві години. Повітряна тривога в місті тривала 44 хвилини.

В Києві працювали сили та засоби протиповітряної оборони.

За інформацією оперативного зведення на цю хвилину, в столиці без руйнувань та постраждалих.

Що відомо про рівень ракетної небезпеки з моря

За інформацією ВМС ЗСУ, вранці 16 серпня Росія вивела на бойове чергування у Чорному морі один ракетоносій. Загальний залп - до 4 ракет.

В Азовському морі ворожі кораблі відсутні. У Середземному морі - один російський корабель, носії ракет відсутні.

За добу в інтересах Росії прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Чорного моря – 4 судна, з них 2 продовжили рух у напрямку протоки Босфор

  • до Азовського моря - 9 суден, з них 2 рухались з протоки Босфор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?