Причетний до удару по ТЦ у Кременчуці. У РФ ліквідували пілота Ту-22М3
Категорія
Україна
Дата публікації

Причетний до удару по ТЦ у Кременчуці. У РФ ліквідували пілота Ту-22М3

ГУР
Причетний до удару по ТЦ у Кременчуці. У РФ ліквідували пілота Ту-22М3

20 жовтня під Брянськом ліквідували російського пілота Ту-22М3. Він причетний до атак на Дніпро та Кременчук.

Головні тези:

  • Ліквідовано російського пілота Ту-22М3, причетного до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах.
  • Пілот був залишений з множинними травмами голови, здебільшого заподіяними молотком.
  • Дмитро Голєнков відповідальний за атаку на торговий центр у Кременчуці та житловий будинок у Дніпрі, що призвело до смерті десятків цивільних.
  • У результаті ракетного удару по ТЦ загинуло 22 людини, в тому числі 6 дітей, а також отримали поранення десятки людей.
  • Голєнков обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї та базувався на аеродромі “Шайковка” з бомбардувальниками Ту-22М3.

У РФ ліквідували російського пілота

Як повідомили в ГУР, вранці 20 жовтня у саду села Супонєво під Брянском в Росії знайшли труп воєнного злочинця Дмитра Голєнкова.

Тіло російського пілота виявили з множинними травмами голови, заподіяними, ймовірно, молотком.

Фото — t.me/DIUkraine
Фото — t.me/DIUkraine

Голєнков — пілот 52-го важкого бомбардувального авіаполку вкс рф (в/ч 33310), який базується на аеродромі "Шайковка" та має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3. Воєнний злочинець обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї.

Що відомо про ліквідованого пілота

Як повідомили в ГУР, пілот причетний до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах, зокрема по торговому центру "Амстор" у місті Кременчук Полтавської області.

У момент атаки 27 червня 2022 року в ТЦ перебували близько 1 тисячі людей. Внаслідок воєнного злочину тоді загинули 22 людини, десятки отримали поранення.

Також Голєнков відповідальний за ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі 14 січня 2023 року, коли загинуло 46 цивільних українців, серед них — 6 дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?