Прихід нового президента Аргентини Мілея розвертає політику Латинської Америки в бік України — Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

Прихід нового президента Аргентини Мілея розвертає політику Латинської Америки в бік України — Зеленський

Володимир Зеленський
Мілей

Президент Аргентини перебуває на боці України у протистоянні агресії РФ. Зеленський наголосив, що нині Україна працює над тим, аби вибудувати тісні відносини з цими країнами.

Як новий президент Аргентини змінює політику Латинської Америки

Зеленський наголосив, що в сучасній історії України дуже мало сторінок, пов'язаних з Латинською Америкою. Саме тому нещодавній візит до Аргентини мав на меті вибудувати нову віху у відносинах між країнами.

Президент України додав, що Латинська Америка, Аргентина у тому числі, була ближче до спадщини Радянського Союзу, а отже – до РФ. Тому це впливало на Формулу миру, на економічні стосунки, а також на непідтримку різних пакетів фінансової та військової допомоги.

Прихід до влади Мілея в Аргентині розвертає політичний напрямок Латинської Америки.

Прихід такої неординарної особистості, як Мілей, до влади в Аргентині розвертає політичний напрямок Латинської Америки. Він на нашому боці, він офіційно підтримує Україну. Як мені відомо, у парламенті він заявляв про тотальну підтримку України й виступав проти політики Путіна,– наголосив Зеленський.

Президент також додав, що його знайомство з Мілеєм в Аргентині було дуже потужним, адже Україні буде це цікаво з економічного боку.

Зеленський пояснив, що наша країна отримала підтримку не лише Аргентини, а й Еквадору, Уругваю та Парагваю. Зеленський додав, що команди України та Аргентини будуть працювати, а у майбутньому – проведуть зустріч для покращення політичних відносин.

Що відомо про нового президента Аргентини

В Аргентині в другому турі президентських виборів, що відбулися 19 листопада, переміг лібертаріанець Хавʼєр Мілей. Він набрав 56% голосів проти 44%, які аргентинці віддали за міністра економіки Сержіо Масу.

Мілей обіцяв Аргентині економічну «шокову терапію», спрямовану на виправлення десятиліть неефективної політики. Зокрема, він пропонував доларизацію економіки, приватизацію та відмову від співпраці з Китаєм, Бразилією і РФ на користь США.

Він також виступає проти вступу Аргентини до БРІК. Крім того, Мілей називав президента РФ Володимира Путіна «автократом»

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?