Пропагандисти РФ зняли відео з професійними акторами для підриву мобілізації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Пропагандисти РФ зняли відео з професійними акторами для підриву мобілізації в Україні

ЗСУ
Джерело:  ISW

З метою зриву мобілізації в Україні російські пропагандисти зняли відео з професійними акторами. Воно покликане підірвати довіру до влади України.

Як РФ хоче зірвати мобілізаію в Україні

Інститут вивчення війни повідомляє, що проросійські канали поширюють пропагандистське відео про мобілізацію в Україні, покликане підірвати довіру українців до української влади.

Як зазначають аналітики, це пропагандистське відео має високу виробничу вартість і кінематографічну витонченість, що свідчить про те, що воно є продуктом узгодженої інформаційної операції, яка добре забезпечена ресурсами.

Російські опозиційні видання «Агенство» та «Медіазона» повідомили, що актори, зняті на відео, є професійними російськими акторами, які раніше знімалися в російських телешоу.

Один актор відмовився обговорювати свою участь у відео, заявивши, що знімається лише у фільмах, а не в рекламі.

ISW нагадує, що Кремль і раніше використовував високоякісні пропагандистські відеоролики як частину централізованих інформаційних операцій.

Характеристики нещодавнього відео вказують на те, що відео підтримує ширші зусилля Кремля, спрямовані на підрив довіри українців до уряду, підрив мобілізаційних зусиль українців і підбурювання внутрішнього невдоволення.

Висновки ISW за 1 квітня

  • Спільне розслідування 60 Minutes, Insider і Der Spiegel свідчить про те, що Кремль протягом десятиліття вів постійну кінетичну кампанію, спрямовану безпосередньо проти урядового персоналу США як у Сполучених Штатах, так і за кордоном, з ймовірною метою фізично вивести з ладу урядовий персонал США.

Служба зовнішньої розвідки Росії (СВР) посилює спроби неправдиво притягнути Україну до теракту в "Крокус Сіті Хол", що стався 22 березня, заперечуючи при цьому будь-яку відповідальність або причетність до нападу "Ісламської держави".

  • Російська влада вживає заходів для подальших репресій мігрантів у Росії після теракту в "Крокус Сіті Хол".

  • Російські війська нещодавно підтвердили просування поблизу Авдіївки та на лівому березі Херсонської області на тлі продовження позиційних боїв уздовж всієї лінії зіткнення 1 квітня.

  • Міністерство оборони Росії продовжує запевняти російську громадськість, що російські військові строкової служби не відправлятимуться на більшу частину окупованої України та не братимуть участь у бойових діях на території України на тлі початку весняного піврічного призову на строкову військову службу, який розпочався 1 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?