Путін активно створює коаліцію проти Заходу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін активно створює коаліцію проти Заходу

Володимир Путін
Джерело:  ISW

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) попереджають, що наразі кремлівський диктатор Володимир Путін активно будує коаліцію з країн, які прагнуть протистояти західним державам на чолі зі США. 

Що відомо про створення Путіним коаліції проти США та союзників

Зазначається, що ключовими зусиллями Кремля у створенні коаліції держав для протистояння колективному Заходу на чолі зі США є поглиблення двосторонніх відносин з Китаєм, КНДР та Іраном.

Аналітики ISW звертають увагу, що 19 березня заступник глави МЗС країни-агресорки Андрій Руденко провів зустріч зі спецпредставником КНР Лю Сяоміном для обговорення ситуації на Корейському півострові.

Зокрема, під час зустрічі були висунуті звинувачення у бік США та союзників у нібито створенні загрози конфлікту в північно-східній Азії.

Як Росія мобілізує союзників для протистояння США та партнерам

У той же час, як зазначають аналітики, Кремль прагне посилити відносини з КНДР.

Наразі Пхеньян передає Москві балістичні ракети та артснаряди в обмін на ймовірну технологічну співпрацю та іншу невизначену підтримку.

Паралельно посол Росії в Китаї Ігор Моргулов зустрівся з керівником китайського інформаційного агентства Сіньхуа Фу Хуа для обговорення двостороннього співробітництва в медіасфері.

19 березня президент Ірану Ібрагім Раїсі провів телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним, щоб обговорити двосторонню співпрацю.

Раїсі підтвердив свою готовність допомогти Росії стабілізувати регіон Південного Кавказу з огляду на поточні події у Вірменії та Азербайджані.

Прагнення Росії до зміцнення політичних і дипломатичних двосторонніх відносин з Пекіном, а також використання двосторонніх відносин з Іраном і Північною Кореєю для військової вигоди є типом "блокового мислення", в якому Лю і Руденко звинувачували США та їхніх союзників, — підкреслюють аналітики.

Кремль використовує війну проти України, щоб підтримувати двосторонні відносини та створювати коаліцію держав, аби "урівноважити Захід", що тривалий час було центральним аспектом зовнішньої політики Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?