Путін планує відійти від влади та вже готує наступників — аналітики
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін планує відійти від влади та вже готує наступників — аналітики

Путін
Джерело:  ISW

Команда ISW дійшла висновку, що нелегітимний президент РФ Володимир Путін не лише усвідомив, що незабаром йому доведеться покинути Кремль, а вже й почав готувати наступників свого режиму.

Головні тези:

  • Призначення Путіним своїх родичів та дітей високопосадовців на керівні посади у РФ вказує на те, що він збирає у Кремлі людей, які лояльні до його режиму.
  • Очікується, що диктатор продовжить роздавати посади лояльним особам, а також економістам для підвищення ефективності військового комплексу.
  • Путін також усвідомив, що рано чи пізно йому доведеться покинути Кремль.

Нові кадрові перестановки у Кремлі

Американський Інститут вивчення війни звертає увагу на те, що диктатор звільнив 4 заступників міністра оборони і замінив їх "близькою родичкою", сином колишнього прем'єр-міністра Росії та економістом.

Йдеться про Анну Цівільову і Павла Фрадкова, а також першого заступника міністра оборони Леоніда Горніна.

Що важливо розуміти, Цівільова — двоюрідна племінниця Путіна, дружина нещодавно призначеного міністра енергетики Сергія Цівільова.

Ба більше, саме вона керує фондом "Захисники Вітчизни", який знаходиться під контролем Кремля.

5 років тому Анна Цівілтова входила до складу Ради з питань опіки та піклування у соціальній сфері при уряді РФ.

Що стосується Фрадков, то він — син колишнього прем'єр-міністра Росії та директора Служби зовнішньої розвідки Росії (СЗР) Михайла Фрадкова.

Навіщо Путін активно призначає нових людей на посади

На переконання американських аналітиків, призначення Цівільової, Фрадкова і Горніна "підтримують нещодавні зусилля Путіна, спрямовані на те, щоб представити своїх родичів і дітей інших високопосадовців російській громадськості.

Окрім того, вказано, що диктатор хоче призначити економічних радників в Міноборони для поліпшення економіки на тлі війни проти України.

Останні неочікувані рішення Путіна вказують на те, що він буде роздавати посади тим людям, яких вважає лояльними до режиму, а також економістам для покращення оборонно-промислової бази Росії.

Путін також може намагатися підготувати можливих наступників свого режиму з-поміж своїх дітей і родичів, а також дітей інших високопосадовців, — наголошують у ISW.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?