Путін уперше розкрив ціль візиту до Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін уперше розкрив ціль візиту до Лукашенка

Путін
Джерело:  online.ua

Як стверджує нелегітимний президент РФ Володимир Путін, він прибув у Білорусь на зустріч з білоруським диктатором Олександром Лукашенком, щоб обговорити питання безпеки, а також участі білоруської сторони в навчаннях з нестратегічною ядерною зброєю.

Путін хоче масштабувати ядерні навчання

Поговоримо про другу фазу навчань. Це пов'язано з прямою участю наших білоруських друзів, колег у військовій сфері в цих заходах.

Володимир Путін

Володимир Путін

Нелегітимний президент РФ

Як уже згадувалося раніше, увечері 23 травня літак російського диктатора здійснив посадку в аеропорту білоруської столиці.

“Пул першого” заявляє, що в аеропорту Мінська уже відбулася перша коротка розмова нелегітимних президентів Росії та Білорусі.

Окрім того, пресслужба Олександра Лукашенка уточнює, що 24 травня переговори відбудуться в Палаці незалежності в Мінську спочатку у вузькому, а потім у розширеному складах.

У Білорусі схвалили нову воєнну доктрину

25 квітня 2024 року офіційно стало відомо, що Всебілоруські народні збори затвердили оновлену концепцію нацбезпеки та воєнну доктрину, що є останнім етапом погодження цих документів.

За словами глави Міноборони РФ Віктора Хрєніна, у воєнній доктрині вказали "джерела загроз для Білорусі", а також попередили про "розв’язання внутрішнього конфлікту руками псевдобілоруських екстремістських організацій на зразок полку Калиновського".

Режим Лукашенка продовжує лякати білорусів "регіональними амбіціями Польщі", які вона буцімто може спробувати реалізувати із застосуванням сили.

"Це те, з чим ми стикаємося сьогодні на наших південних і західних кордонах. При цьому самі по собі провокації, збройні акції та інциденти з боку наших сусідів не є воєнним конфліктом, але вони можуть стати каталізатором його розв’язання, — цинічно бреше Хрєнін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?