Путін вирішив дивним чином реагувати на наступ ЗСУ на Курщині
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін вирішив дивним чином реагувати на наступ ЗСУ на Курщині

Володимир Путін
Джерело:  Bloomberg

Злочинне кремлівське керівництво РФ на чолі із диктатором Володимиром Путіним применшує загрозу наступальної операції ЗСУ на Курщині, порівнюючи її з форс-мажорною ситуацією локального характеру на кшталт природного лиха. 

Головні тези:

  • Кремль намагається применшити загрозу та наслідки наступу ЗСУ на Курщині, порівнюючи її з форс-мажорною ситуацією.
  • Автори матеріалу підкреслюють, що у Кремлі намагаються сформувати у росіян відчуття контрольованості ситуації щодо подій на Курщині.
  • Кремль прагне максимально знизити рівень стресу серед росіян та викликати апатичну реакцію на події у Курській області.
  • Путін уникає емоційних заяв та радикальних дій, прагнучи взяти паузу та розглянути ситуацію.
  • Схоже, кремлівське керівництво навіть не планує визнавати факт вторгнення ЗСУ на територію Курщини, акцентуючи увагу на гуманітарній допомозі.

Кремль намагається применшити загрозу та наслідки наступу ЗСУ на Курщині

За інформацією журналістів видання, у п’ятницю, 16 серпня, кремлівський диктатор зібрав російських високопосадовців у рамках засідання радбезу.

Центральною темою було не обговорення наступу ЗСУ на Курщині, яке стало першим повномасштабним вторгненням на територію Росії за останні 80 років, а нові технічні рішення, ухвалені у рамках так званої “СВО” (війни Росії проти України).

При цьому РосЗМІ також приділяють увагу не стільки наступу ЗСУ на Курщині, скільки питанням гуманітарної допомоги постраждалим жителям Курської області.

Кремль применшує наслідки наступу ЗСУ на Курщині
Бронетехніка ЗСУ на Курщині

Автори матеріалу підкреслюють, що у Кремлі намагаються сформувати у росіян відчуття контрольованості ситуації щодо подій на Курщині, ніби там відбувається масштабне стихійне лихо.

Кремль не хоче посилати повідомлення про те, що ворог біля воріт. Вони не хочуть посилати повідомлення про силу України та їхню власну слабкість, - пояснює директор з питань Європи та Центральної Азії Міжнародної кризової групи в Брюсселі Ольга Олікер.

Як Кремль та Путін реагують на події у Курській області

При цьому, схоже, кремлівське керівництво навіть не планує визнавати факт самого вторгнення українських військових на територію Курщини.

Зокрема, у понеділок кремлівська прес-служба видала повідомлення про те, що Путін обговорив "поточні питання" з високопосадовцями щодо "ситуації" на кордоні.

Під час однієї з таких зустрічей Путін різко перебив в.о. губернатора Курської області Олексія Смирнова, який описував наслідки наступу ЗСУ в регіоні.

Він наказав Смирнову зосередитись на питаннях гуманітарної допомоги жителям Курщини і залишити питання оборони міноборони країни-агресорки.

Як зазначає керівник фонду "Санкт-Петербургська політика" Михайло Виноградов, незважаючи на зростаючу тривогу пересічних росіян, домінуючою залишається доволі апатична реакція.

Близький до Кремля політичний радник Сергій Марков зазначає, що Кремль прагне максимально знизити рівень стресу серед росіян, незадоволених безуспішними спробами російської армії витіснити українських військових з території Курської області.

Але у влади є план Б, і якщо суспільство вимагатиме зробити все для перемоги, то ми проведемо мобілізацію, - додав Марков.

Виноградов також зазначає, що кремлівський диктатор Володимир Путін навмисно уникає емоційних заяв і не хоче радикальних дій, прагнучи взяти паузу і почекати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?