Путін запустив “націоналізацію” майна американців у РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін запустив “націоналізацію” майна американців у РФ

Путін
Джерело:  online.ua

23 травня нелегітимний президент Росії Володимир Путін підписав указ про можливість “націоналізувати” активи та нерухомість громадян США у РФ як “відповідь” на антиросійські санкції.

Путін націоналізує майно громадян США у Росії

Путін дозволив використати американське майно в Росії для “компенсації збитків від вилучення майна РФ у США.

Про це пишуть російські пропагандистські ресурси.

Диктатор Путін встановив, що правовласник із РФ може позиватися до російських законів для встановлення незаконного вилучення майна з боку США.

Медведєв задумався про “націоналізацію” майна американців у РФ

Медведєв пригрозив конфіскацією активів громадян США у відповідь на закон США про передачу заморожених російських активів Україні.

Очевидно, що ми не зможемо дати повністю симетричну відповідь на це штатівське хамство про безсоромне викрадення наших цінностей. Причина зрозуміла — у нас немає значної кількості американського державного майна.

Тому відповідь може бути тільки асиметричною. Йдеться про звернення стягнення, наприклад за рішенням суду, на майно приватних осіб, що перебуває в юрисдикції Росії.

Зокрема, він має на увазі рухоме та нерухоме майно американців, інвестиції, активи та інші заощадження громадян США.

Експрезидент РФ зокрема говорить про те, що у російському законодавстві є необхідне підґрунтя у вигляді статті 1194 ЦК РФ, яка передбачає обмеження майнових прав для громадян держави, яка зробила це ж для громадян РФ. Медведєв пропонує розширити цю статтю та дозволити вилучати майно, а не тільки обмежувати його.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?