Путін зміг посилити ще одну диктатуру на тлі війни проти України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Путін зміг посилити ще одну диктатуру на тлі війни проти України

Путін
Джерело:  Bloomberg

Торгівля зброєю, яку КНДР активно проводить з Росією, змогла швидко відродити економіку Північної Кореї та забезпечили підтримку режиму Кім Чен Ина.

Головні тези:

  • Співпраця між Москвою та Пхеньяном налагоджує важливі торговельні зв'язки, які сприяють економічному зростанню КНДР та підтримці режиму Кім Чен Ина.
  • Останні угоди між Путіним та Кім Чен Ином свідчать про тенденцію до посилення авторитарних режимів.
  • Співпраця КНДР з Росією призвела до наймасштабнішого зростання економіки Північної Кореї за останнє десятиліття.

КНДР отримує суттєвий зиск від співпраці з Кремлем

За словами британських журналістів, цей факт підтверджують дані Центробанку Південної Кореї.

Варто звернути увагу на те, що валовий внутрішній продукт Північної Кореї зріс на 3,1% у 2023 році порівняно з попереднім роком.

Співпраця КНДР з Росією змогла покласти край трирічній низці скорочень, а також призвела до наймасштабнішого зростання економіки за останнє десятиліття.

Що також важливо розуміти, у лідерах опинилися важка і хімічна промисловість, які продемонстрували 8,1% ріст порівняно з минулим роком.

Хоча у звіті не йдеться про те, чи займаються ці галузі виробництвом зброї, в ньому відзначається збільшення виробництва первинних металів, які можуть включати залізо, сталь, мідь, нікель і алюміній, — йдеться в повідомленні.

За словами журналістів, Банк Південної Кореї щорічно звітує про економіку КНДР — цей аналіз даних з відкритих джерел є вкрай точним.

Договір РФ та КНДР. Як його коментують на Заході

Новий договір, який підписали нелегітимний президент РФ Володимир Путіна та північнокорейський диктатор Кім Чен Ин є ознакою дедалі більшої узгодженості між авторитарними державами.

З такою заявою виступив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За його словами, на цьому тлі вкрай важливо, щоб демократії виступали єдиним фронтом.

У Білому домі наголосили, що переговори диктаторів Путіна та Кім Чен Ина вкотре підтверджує прагнення Москви зібрати коаліцію з Північною Кореєю, Іраном, Сирією і, певною мірою, Китаєм.

Як уже згадувалося раніше, угода, яку підписали Росія та КНДР, зобов’язує кожну сторону надати негайну військову допомогу іншій у разі збройної агресії проти однієї з них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?