Рада ЄС остаточно ухвалила виділення Україні 35 млрд євро кредиту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада ЄС остаточно ухвалила виділення Україні 35 млрд євро кредиту

ЄС
Джерело:  Укрінформ

Рада ЄС 23 жовтня остаточно ухвалила, за письмовою процедурою, виділення Україні макрофінансового кредиту в розмірі 35 млрд євро, виплати та обслуговування по якому здійснюватимуться з надзвичайних надходжень від заморожених в ЄС російських активів.

Головні тези:

  • Рада ЄС підтвердила виділення Україні кредиту в розмірі 35 млрд євро, який допоможе розв'язати фінансові питання країни.
  • Цей кредит буде використаний з надзвичайних надходжень від заморожених в ЄС російських активів
  • Європарламент та Рада ЄС підтримали і затвердили пакет фінансової допомоги для України, включаючи макрофінансовий кредит у розмірі до 35 млрд євро.

Україна отримає 35 млрд євро кредиту від ЄС

Після успішного завершення письмової процедури, Рада ЄС сьогодні ухвалила пакет фінансової допомоги для України, включаючи надзвичайний кредит макрофінансової допомоги у розмірі до 35 млрд євро та механізм кредитного співробітництва, який допоможе Україні виплачувати ці кредити в обсязі до 45 млрд євро, які надаються ЄС та партнерами по G7.

Про це у мережі Х повідомило Угорське головування в ЄС.

Європарламент проголосував за кредит для України

22 жовтня відповідне рішення про виділення Євросоюзом Україні кредитної допомоги в обсязі 35 млрд євро, як частини загальної кредитної програми у 50 млрд дол, що ініційована країнами Групи семи, ухвалив Європейський парламент.

Кредитний механізм, який супроводжує це рішення, передбачає, що всі виплати з повернення та обслуговування кредиту будуть здійснюватися коштом надходжень від заморожених в ЄС активів російського Центробанку.

Після голосування Європарламенту документ буде затверджено Радою ЄС і набуде чинності наступного дня після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що це важливий внесок ЄС у рамках пакету G7, який допоможе Україні вирішити нагальні фінансові питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?