Ракетна атака на Дніпропетровщину. Кількість загиблих зросла
Категорія
Україна
Дата публікації

Ракетна атака на Дніпропетровщину. Кількість загиблих зросла

ДСНС України
атака

Кількість загиблих внаслідок атаки росіян на Дніпропетровську область зросла до восьми. Ще 29 осіб отримали поранення, з них 14 - було врятовано.

Що відомо про кількість жертв після атаки на Дніпропетровщину

У Дніпрі внаслідок ракетних ударів ворога по цивільній інфраструктурі частково зруйновано пʼятиповерховий будинок. Сталася пожежа, її локалізовано на площі близько 1 тис. кв.м. У місті загинуло 2 особи, 20 людей постраждали, із них 12 було врятовано, — йдеться у повідомленні.

Водночас у Синельниковому сталося часткове руйнування 4 приватних житлових будинків, а ще 10 — пошкоджено. Зазначається, що загинуло 6 людей, у тому числі 2 дитини. При цьому ще 6 осіб постраждали, серед яких одна дитина. У Кривому Розі постраждало 3 особи.

Що сказав президент про атаку

Президент Володимир Зеленський відреагував на удар російських окупантів по Дніпропетровській області.

Зараз тривають рятувальні роботи в Дніпрі після російського удару. Кілька поверхів звичайного житлового будинку зруйновані, пошкоджений вокзал. Під ударом на Дніпровщині були також Кривий Ріг та Синельникове. Усім пораненим надається допомога. На жаль, є загиблі. Мої співчуття рідним та близьким, — мовиться у Telegram-каналі глави держави.

Президент наголосив, що кожна держава, яка надає системи ППО Україні, кожен лідер, який допомагає переконувати партнерів, що ППО зараз має бути не на складах, а в реальних містах і громадах, які зазнають ударів терористів, усі, хто підтримує наш захист, є рятівниками життя.

Ми маємо завдати поразки російському терору. Це потреба не лише нашій державі, не лише українцям — це глобальна потреба.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

президент України

Глава держави підкреслив, що Росія повинна відповідати за свій терор, і кожна ракета, кожен "шахед" мають збиватися.

Світ може це гарантувати, партнери мають необхідні спроможності. Це було доведено, зокрема, у небі Близького Сходу, і це має запрацювати у небі Європи, — додав він.

Водночас, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко також повідомив подробиці щодо удару загарбників.

У Дніпрі пошкоджено житлову пʼятиповерхівку та обʼєкти цивільної інфраструктури. Станом на зараз у місті 2 загиблих та 16 поранених. Психологічну допомогу отримали 30 осіб. У Синельниківсьому районі пошкоджено більше десятка приватних будинків. Зайнялися пожежі, які оперативно ліквідували рятувальники. Загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років. Ще 2 людей травмовано. На жаль, кількість постраждалих зростатиме. Розбір завалів пошкоджених будинків триває, — заявили в ДСНС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?