Рамштайн-24. Які основні теми нової зустрічі з питань оборони України
Категорія
Світ
Дата публікації

Рамштайн-24. Які основні теми нової зустрічі з питань оборони України

База
Джерело:  Укрінформ

Зустріч учасників коаліції у форматі «Рамштайн» сфокусує увагу на посиленні можливостей ППО для України, Коаліції повітряних сил, а також активізації оборонної промисловості країн-учасниць.

Головні тези:

  • Зустріч у форматі Рамштайн-24 розгляне питання посилення можливостей ППО для України.
  • Активізація оборонної промисловості країн-учасниць та співпраця у галузі військової техніки буде під ключовим увагою.
  • Учасники зустрічі зазначили важливе значення України для міжнародної безпеки та свободи.
  • Це 24-та зустріч в рамках ініціативи, започаткованої главою Пентагону у квітні 2022 року.
  • Рамштайн-24 відіграє важливу роль у підтримці України в довгостроковій перспективі.

6 вересня відбудеться Рамштайн-24

Про це повідомила 5 вересня заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

Ключові аспекти засідання UDCG (Контактної групи з питань оборони України — англ.) включатимуть посиленням можливостей протиповітряної оборони України, оновлення коаліцій можливостей UDCG, включно з коаліцією ВПС, а також активізацію оборонно-промислових баз країн коаліції, щоби забезпечити підтримку України в довгостроковій перспективі.

Сабріна Сінгх

Сабріна Сінгх

Заступниця речника Пентагону

У цьому зв’язку вона підкреслила, що «Україна має значення як для американської, так і для міжнародної безпеки». Крім того, за її словами, зусилля учасників Контактної групи «надалі відіграють важливу роль у боротьбі України за свободу й суверенітет».

Хто буде на Рамштайні-24

Чергова зустріч Контактної групи з питань оборони України, так званого формату «Рамштайн», відбудеться в очному режимі у Німеччині 6 вересня.

Про це заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

Міністр Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Браун у четвер відбудуть до авіабази «Рамштайн» у Німеччині, щоби провести очне засідання Контактної групи з питань оборони України 6 вересня.

Він зазначив, що це буде вже 24-та зустріч відтоді, як глава Пентагону Ллойд Остін ініціював цей формат у квітні 2022 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?