Рекордний удар. Атака ГУР по аеродрому "Оленья" здійснена новими дронами — експерти
Категорія
Події
Дата публікації

Рекордний удар. Атака ГУР по аеродрому "Оленья" здійснена новими дронами — експерти

Дрон
Джерело:  Defense Express

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський розповів, що удар по аеродрому "Оленья", якого Сили оборони завдали 27 липня, став рекордом для українських дронів щодо відстані ураження.

Головні тези:

  • Удар по аеродрому “Оленья” був рекордним для українських дронів за відстанню ураження.
  • Результати атаки можуть мати серйозні наслідки для російських об'єктів.
  • Український ОПК досяг серйозних технологічних досягнень у розробці військових дронів.
  • Атака на аеродром “Оленья” вказує на потужний потенціал української військово-технічної розвідки.

“Tomagawk з крилами”. ГУР завдало рекордний удар по об’єктах РФ

Поки що нам мало відомо про результати атаки наших дронів на аеродром "Оленья". Втім, що цікаво — українські дрони на відстань 1800 км ще не долітали. Якщо навіть дуже примітивно рахувати відстань від державного кордону, то це для Сил оборони є рекордом.

Експерт переконаний, що результати атаки по аеродрому “Оленья” можуть бути більш руйнівними для росіян.

В нас так виявилось, що результати наших атак по військових цілях на території РФ відразу виявити складно. Втім, так склалось, що російські окупанти з часом самі відкривають деталі наших атак, які часто навіть яскравіші за попередні. Зокрема, коли ми ударили по аеродромах "Енгельс" і "Дягілєво", то була інформація, що пошкоджено один Ту-95 та Ту-22М3. А через пів року росіяни відкрили справу про ці удари, де заявили про 8 пошкоджених бомбардувальників.

Іван Киричевський

Іван Киричевський

Військовий експерт

Тому, думаю згодом ми дізнаємось більше про атаку на аеродром "Оленья". Але сам факт, що в нас зʼявився далекобійний дрон, який має відстань ураження, як ракета Tomagawk. Такий собі Tomagawk з крилами й росіянам від цього дуже недобре.

Є як мінімум два стратегічні результати за підсумками сьогоднішнього нальоту наших БПЛА на об’єкти по території РФ.

  • Перший — українському ОПК вдалось створити дрони-камікадзе із настільки великою дальністю польоту, щоб це уже розширювало зону стратегічної невизначеності для агресора. І тут судячи з усього, мова йде саме про серійне рішення.

  • Другий — ймовірно, росіянам доведеться переглядати формат застосування стратегічної авіації з тим, щоб мінімізувати можливі наслідки від повторних ударів далекобійних БПЛА-камікадзе Сил оборони України.

ГУР уразили російський стратегічний бомбардувальник ТУ-22М3

Вночі та вранці 27 липня у Росії під час операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України були атаковані три військові аеродроми, уражений нафтопереробний завод і пошкоджений надзвуковий бомбардувальник ТУ-22М3. Про це Online.UA повідомили власні джерела у військовій розвідці.

ГУР дронами атакували військовий аеродром в Енгельсі Саратовської області, військовий аеродром "Дягілєво" в Рязанській області та військовий аеродром "Оленья" в Мурманській області.

Внаслідок влучання БПЛА літакового типу по аеродрому "Оленья" попередньо зафіксовано пошкодження дальнього надзвукового бомбардувальника-ракетоносця Ту-22М3.

Цей аеродром розташований від українського кордону на відстані близько 1800 км.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?