Республіканці не можуть досягти згоди з Трампом у питанні України
Категорія
Політика
Дата публікації

Республіканці не можуть досягти згоди з Трампом у питанні України

Дональд Трамп
Джерело:  The Hill

Представники Республіканської партії у Сенаті США висловлюють занепокоєність через розбіжність позицій із власним кандидатом на президентських виборах Дональдом Трампом з питань зовнішньої політики, зокрема, стосовно розв'язаної Росією злочинної війни проти України. 

Головні тези:

  • Республіканці в Сенаті США висловлюють занепокоєність через розбіжності з Трампом стосовно України
  • Дії Трампа викликали здивування і занепокоєння серед республіканців в Сенаті
  • Сенаторів-республіканців турбують позиція Трампа щодо зовнішньої політики, включаючи ставлення до Росії та підтримку України
  • Республіканці також хвилюються щодо призначення Трампом прихильника припинення західної допомоги Україні на посаду віцепрезидента
  • Заяви Трампа про збільшення витрат на оборону Тайваню також спричиняють сенаторам-республіканцям схвильованість

Що непокоїть республіканців у позиції Трампа стосовно України

Зазначається, що розбіжності між республіканцями у Конгресі США та Трампом, особливо стосовно розв’язаної Росією війни проти України, продовжують зростати.

За інформацією журналістів видання, дії Трампа протягом останнього тижня викликали здивування та занепокоєння у республіканців в Сенаті.

Республіканців непекоїть ставлення Трампа до війни РФ проти України
Дональд Трамп

Зокрема, мова йде про намір Трампа запросити до себе прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана після саміту НАТО у Вашингтоні.

Орбан підтримує тісні зв’язки із кремлівським диктатором Володимиром Путіним і активно працює над підрив західної допомоги Україні.

Які ще дії Трампа схвилювали сенаторів-республіканців

Республіканців також здивувало рішення Трампа обрати кандидатом у віцепрезиденти сенатора Джея Ді Венса, який є одним з найбільш активних прихильників припинення західної допомоги Україні.

Також сенаторів-республіканців непокоять заяви Трампа про необхідність збільшення витрат на оборону з боку Тайваню.

Один із неназваних законодавців-республіканців розповів виданню, що "це велике питання", чи підтримуватиме Трамп Україну в захисті від Росії і чи допоможе Тайваню оборонятися у разі нападу Китаю.

Я не думаю, що він хоче брати участь у конфліктах або "платити за конфлікти" у всьому світі, - підкреслив сенатор-республіканець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?