РФ атакувала Харків 5 КАБами. Кількість постраждалих стрімко зросла
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ атакувала Харків 5 КАБами. Кількість постраждалих стрімко зросла

Олег Синєгубов / Харківська ОВА
Харків

У Харкові російські терористи поцілили авіабомбою по 12-поверховому житловому будинку. Станом на 16.33 відомо про чотирьох загиблих, серед них дівчинка 14 років, та 28 поранених.

Головні тези:

  • У Харкові сталася трагічна подія: російські терористи бомбили місто, що спричинило загибель чотирьох осіб та поранення 28 людей.
  • Зокрема серед жертв є дівчинка 14 років.
  • Президент України Володимир Зеленський реагував на напад, закликаючи до сильних міжнародних рішень для зупинення агресії Росії та захисту України.
  • Удар по Харкову став свідченням необхідності подальшого посилення обороноздатності країни та отримання допомоги від міжнародних партнерів.

Росія скинула авіабомбу на житловий будинок у Харкові

Спочатку мер Харкова Ігор Терехов повідомив про 3 загиблих в багатоповерхівці Індустріального району внаслідок атаки РФ на місто.

Пізніше він уточнив, що загиблих четверо, а поранених — 28.

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов о 16.33 повідомив, що серед загиблих є дитина — дівчинка 14 років.

Також Синєгубов надав інформацію про поранених дітей внаслідок терористичної атаки Росії на Харків та пошкодження освітньої установи. Медики працюють на місцях влучань російських КАБів.

Попередньо відомо про 4 удари КАБами. Після атаки РФ у частині районів Харкова зникло світло після серії вибухів

За попередньою інформацією, в Індустріальному районі авіабомба поцілила по 12-поверховому житловому будинку. Там відбулася пожежа та часткове руйнування. Також був удар РФ по Немишлянському району, саме там загинула дівчинка.

Росія атакувала Харків п'ятьма УМПБ Д-30, сказав керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

За словами керівника обласної прокуратури Олександра Фільчакова, удари російські війська здійснили з літака Су-34 з Дубового Бєлгородської області, що у 25 км від кордону

Зеленський відреагував на удар РФ по Харкову

Президент України Володимир Зеленський жорстко відреагував на ворожий удар по Харкову.

Російський удар по Харкову — просто по людях, по звичайних будинках. Всі служби залучені в рятувальній операції. Дякую всім, хто прямо зараз допомагає порятунку життів.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Зеленський дорікнув західним партнерам за обмеження у використанні наданої зброї.

Цей удар — російської керованої авіабомби. Удар, якого не було б, якби в наших Сил оборони була здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується. Нам потрібні сильні рішення партнерів, щоб зупинити цей терор. Це абсолютно справедлива потреба. І немає жодної раціональної причини обмежувати Україну в захисті. Нам потрібні далекобійні можливості. Нам потрібне виконання домовленостей щодо ППО для України. Це порятунок життів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?