РФ готує першу мобілізацію на окупованій частині Запорізької області — британська розвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ готує першу мобілізацію на окупованій частині Запорізької області — британська розвідка

Міноборони Британії
мобілізація

Розвідка Британії проаналізувала наміри РФ провести військовий призов на окупованій нею частині Запорізької області.

Для чого РФ готується провести мобілізацію в Запорізькій області

Як нагадали у розвідці, гауляйтер окупованої частини Запорізької області підписав "указ" про підготовку необхідної інфраструктури та заходів для проведення призову на військову службу в окупованих районах.

Це перший призов, який проведе Росія в окупації.

У Міноборони Британії вважають, що призов повинен задовольнити потребу російських військ у додаткових силах. Проте призов буде обмеженим, оскільки частина жителів виїхала з окупації.

Наприклад, у Мелітополі залишилося лише 40% довоєнного населення, і половина з них — це етнічні росіяни, яким пропонується робота в місті.

Цей указ також є частиною ширшої кампанії російської влади на тимчасово окупованих територіях, спрямованої на примушення населення прийняти російське управління, — вважають у розвідці.

Також призов є способом перевірити, чи мають жителі окупованих територій російські паспорти і чи голосували вони на "виборах" президента РФ.

Британська розвідка прогнозує значне зростання втрат армії РФ в Україні

Аналітики розвідки Міноборони Британії зазначають, що у середньому втрати злочинної армії РФ в Україні протягом квітня складали 899 осіб на добу.

Цілком імовірно, що в найближчі два місяці кількість втрат з боку Росії знову зросте в міру відновлення цілеспрямованих наступальних операцій на сході України. Це станеться після невеликого зниження темпів операцій в останні два місяці після падіння Авдіївки, — зазначається у публікації.

У британській розвідці підкреслюють, що наразі загальні втрати від початку розв’язаної Кремлем злочинної війни проти України вже складають 465 тис осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?