РФ готує провокації у Херсоні. Жителів закликають залишатися вдома
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ готує провокації у Херсоні. Жителів закликають залишатися вдома

Олександр Прокудін / Херсонська ОВА
херсон

Мешканців Херсона найближчим часом утриматися від пересувань містом через можливі провокації з боку російських окупантів.

Головні тези:

  • Жителі Херсона закликають утриматися від пересувань через можливі провокації від російських окупантів.
  • Російські військові поширюють ІПСО про плановані провокації у Херсоні, але саме вони вже довгий час атакують цивільні об'єкти міста.
  • Провокації та обстріли з боку російських терористів стали загрозою для мирного населення Херсона.
  • Російські війська регулярно обстрілюють Херсонську область, завдаючи шкоди та збиваючи жителів.
  • За останні події загрозою для міста вважається лише Росія, тому мешканців закликають бути обережними та реагувати на сигнали тривоги.

Військові РФ можуть готувати провокації у Херсоні

Як повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, росіяни поширюють чергове ІПСО про те, що ніби у Херсоні "планується провокація з інсценування загибелі мирних жителів".

Проте Прокудін зазначив, що саме російські терористи вже півтора року обстрілюють цивільні об'єкти Херсона та вбивають його жителів. Наразі єдиною загрозою для міста є лише Росія, у зв'язку з чим від неї можна очікувати "страшних провокацій".

Дорогі херсонці, будь ласка, найближчим часом без гострої потреби не пересувайтеся вулицями. І обовʼязково реагуйте на сигнали повітряної тривоги, — додав голова ОВА.

Росія постійно обстрілює Херсонську область

Ворог, після того, як Збройні сили України (ЗСУ) повернули під контроль Херсон, регулярно завдає ударів по території регіону та місту.

Зокрема 2 червня, терористи обстріляли житлові квартали адміністративного центру, що призвело до багатьох руйнувань.

30 травня російські війська обстріляли селище Велетенське Херсонської області, внаслідок чого зазнав поранень чоловік, який помер від отриманих травм дорогою до лікарні.

Також у травні ворог вдарив по Станіславу в Херсонській області внаслідок чого поранення отримав начальник Новотроїцької сільської військової адміністрації Сергій Перетятька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?