РФ намагається взяти під контроль Соледар та зазнає великих втрат — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ намагається взяти під контроль Соледар та зазнає великих втрат — зведення Генштабу

РФ намагається взяти під контроль Соледар та зазнає великих втрат — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська намагаються захопити Соледар та шляхи постачання українських військ. При цьому РФ зазнає великих втрат, бої продовжуються.

Джерело: Генштаб ЗСУ

У Соледарі тривають бої

У Генштабі повідомили, що основні зусилля РФ зосереджує на спробах повного захоплення Донецької області, проводить наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Намагається взяти під контроль місто Соледар та шляхи постачання наших підрозділів, зазнає великих втрат, бої тривають.

Також, безуспішні наступальні дії окупанти ведуть на Авдіївському напрямку.

На Куп’янському та Новопавлівському напрямках ворог намагається покращити тактичне положення, а на Лиманському, Запорізькому та Херсонському - обороняється.

Українські військові збили російський гелікоптер

Українська авіація протягом останньої доби завдала тринадцять ударів по районах зосередження окупантів та три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

Окрім того, наші захисники збили російський гелікоптер Ка-52, а також два розвідувальних БпЛа, тип яких уточнюється.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили:

  • ворожий пункт управління,

  • чотири райони зосередження живої сили та військової техніки противника,

  • три склади боєприпасів.

Протягом доби противник завдав 2 ракетних та 22 авіаційних ударів. Здійснив 18 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема і по цивільній інфраструктурі.

Ситуація на окупованих територіях України

У населених пунктах тимчасово захопленої території Херсонської області російські загарбники посилюють режимні заходи, перевіряють місцеве населення. Особлива увага приділяється мобільним телефонам.

Посилюється тенденція переповнення медичних закладів у тимчасово окупованих населених пунктах пораненими російськими окупантами. Так, станом на 9 січня, тільки у місцевій лікарні Марківки Луганської області додатково розгорнуто 100 ліжко-місць.

За наявною інформацією, прикордонна служба ФСБ РФ з 9 січня цього року ввела в дію наказ про забезпечення обмежень щодо виїзду за кордон громадян, які придатні до військової служби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?