РФ направила близько 40 кораблів для військових навчань у Тихому океані
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ направила близько 40 кораблів для військових навчань у Тихому океані

корабль рф
Джерело:  online.ua

Військово-морський флот РФ почав великі навчання в Тихому океані. Це відбувається напередодні візиту диктатора Володимира Путіна в КНДР.

Головні тези:

 

  • Навчання РФ нібито охоплюють боротьбу з підводними човнами та захист від повітряних атак.
  • Плани візиту Путіна до КНДР та В'єтнаму передбачають обговорення розвитку партнерства, міжнародного порядку денного та підписання двосторонніх документів.
  • У результаті переговорів у В'єтнамі планується ухвалення спільної заяви між Росією та Ханоєм.
  • Відвідування В'єтнаму відбувається після того, як Ханой ухилився від участі в мирному саміті щодо України.

Що відомо про військові навчання РФ у Тихому океані

Зазначається, що в маневрах Військово-морського флоту РФ беруть участь близько 40 кораблів, катерів і суден забезпечення.

Також РФ направить у той район близько 20 літаків і вертольотів. Навчання триватимуть до 28 червня в акваторії Тихого океану, Японського та Охотського морів.

У Росії повідомляють, що навчання нібито покликані відпрацювати боротьбу з підводними човнами і захист від повітряних атак.

Що відомо про візити Путіна до КНДР та Вʼєтнаму

17 червня в Кремлі заявили про плани Путіна відвідати КНДР. The Washington Post припустило, що російський диктатор може попросити у глави Північної Кореї Кім Чен Ина.

Також Путін зібрався з візитом до В'єтнаму.

Під час візиту Путіна до В'єтнаму заплановано обговорити розвиток партнерства Москви і Ханоя, питання міжнародного та регіонального порядку денного, — повідомили у прес-службі Кремля.

Також за підсумками переговорів Путіна у В'єтнамі планується ухвалити спільну заяву і підписати низку двосторонніх документів.

Агентство Reuters зазначає, що візит Путіна до В'єтнаму відбувається після того, як Ханой ухилився від участі в мирному саміті щодо України в Швейцарії і відправив свого заступника міністра закордонних справ на зустріч БРІКС в Росії на початку минулого тижня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?