РФ перекинула з України 30 тис солдатів завдяки Курській операції ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ перекинула з України 30 тис солдатів завдяки Курській операції ЗСУ

РФ перекинула з України 30 тис солдатів завдяки Курській операції ЗСУ
Джерело:  online.ua

Операція ЗСУ на Курщині змусив Кремль перекинути 30 тис російських солдатів з України на цей напрямок.

Головні тези:

  • Курська операція ЗСУ змусила Кремль перекинути близько 30 тисяч російських солдатів з України на курський напрямок.
  • Згідно з повідомленням головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, перекидання сил противника спричинило збільшення напруженості на Покровському напрямку.
  • Протягом минулої доби зафіксовано 170 бойових зіткнень, де українські захисники відбили численні штурмові дії від окупантів.
  • Українські військові продовжують утримувати оборонні рубежі і позиції на різних напрямках, завдаючи ворогу втрат.

Як Курська операція ЗСУ змінила ситуацію на фронті

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, Курська операція відволікла значну кількість військовослужбовців РФ.

Зараз ми можемо констатувати, що близько 30 тисяч військовослужбовців вже перекинута на курський напрямок і ця цифра зростає.

Олександр Сирський

Олександр Сирський

Головнокомандувач ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ також зазначив, що противник намагається знімати частини з інших напрямків, а на Покровському напрямку навпаки збільшує свої зусилля.

Наші воїни роблять все задля безпеки цивільного населення, щодня тривають жорсткі бої, це зона нашої особливої уваги, — сказав Сирський.

Олександр Сирський також повідомив, що одним із завдань проведення наступальної операції на Курському напрямку якраз і було відволікання значних сил противника з інших напрямків.

В пергу чергу це стосується Покровського, Курахівського напрямів. Звичайно, ворог це розуміє, тому він зосереджує основні зусилля на Покровському напрямку, де сконцентровані найбільш боєздатні його частини, — сказав Сирський.

Яка ситуація на фронті

Як зазначає Генштаб, протягом минулої доби зафіксовано 170 бойових зіткнень.

  • На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала 16. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Новоосинового, Глушківки, Стельмахівки та Андріївки.

  • На Лиманському напрямку наші війська відбили 20 атак окупантів в районах Макіївки, Греківки, Дружелюбівки, Невського, Новосадового та Торського.

  • На Сіверському напрямку Силами оборони України відбито сім штурмових дій поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

  • На Торецькому напрямку ворог здійснив 15 атак у районах Торецька і Нью-Йорка.

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 60 штурмових дій в районах населених пунктів Калинове, Воздвиженка, Новоолександрівка, Пантелеймонівка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Новогродівка, Мемрик, Михайлівка та Карлівка. Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів та позицій, завдають ворогу відчутних втрат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?