РФ продовжує вербувати громадян Куби для війни проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ продовжує вербувати громадян Куби для війни проти України

Злочинна армія РФ
Джерело:  Bloomberg

Попри опір Куби, Росія продовжує вербувати громадян з цієї країни у якості найманців для участі у війні проти України. 

Головні тези:

  • Росія активно вербує громадян Куби для участі у війні проти України.
  • Кубинці, перебуваючи в складних економічних умовах, добровільно погоджуються на участь у війні, приваблені обіцянками щедрих виплат та можливістю отримання російського громадянства.
  • Попри опір Куби та відсутність офіційного підтвердження, російські найманці з цієї країни вже беруть участь у війні на сході України.
  • Росія посилила вербування іноземних найманців у разі заміщення втрат своїх військових на фронті, що свідчить про стратегію Кремля в конфлікті на Донбасі.
  • За оцінками міжнародних експертів, втрати російської армії від початку вторгнення на Території України можуть сягнути сотень тисяч людей, включаючи найманців та мігрантів з різних країн.

Що відомо про вербування Росією кубинців для участі у війні проти України

Добровольці записуються через неофіційні канали, і загальна кількість учасників бойових дій, ймовірно, становитькілька сотень, хоча точну кількість встановити важко, - розповідає журналістам один зі співрозмовників видання.

За інформацією журналістів, кубінці, які перебувають в умовах бідності, погоджуються на участь у війні, приваблені обіцянками щедрих виплат.

РФ вербує громадян Куби на війну проти України
Найманці з армії РФ у війні проти України

Наразі на Кубі залишається складна економічна ситуація із обмеженнями електроенергії та дефіцитом продовольства.

Економічна криза в країні вже призвела до масової міграції та численних протестів.

Окрім цього чоловіки кубінці погоджуються на участь у розв’язаній Росією злочинній війні проти України, сподіваючись на отримання російського громадянства.

Водночас Міністерство оборони Росії, представники посольства Куби у Вашингтоні та Міністерства закордонних справ у Гавані не відповіли на запит агентства про коментарі.

Росія посилила вербування іноземних найманців на війну в Україну, намагаючись замінити величезну кількість втрат своїх військових на фронті.

Що відомо про втрати армії у війні проти України

За оцінками Заходу, з початку вторгнення в лютому 2022 року російські втрати досягли 500 тис осіб. 

Міністерство оборони Великобританії у липні заявило, що лише за останні два місяці Росія могла втратити 70 тис убитими або пораненими.

Згідно з оцінками європейських чиновників, Кремль змусив тисячі мігрантів, а також іноземних студентів і робітників воювати у лавах армії РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?