РФ шпигує у Німеччині за допомогою дронів
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ шпигує у Німеччині за допомогою дронів

Дрон РФ
Джерело:  Bild

Російські дрони ймовірно шпигували на території Німеччини, здійснюючи прольоти над важливими об'єктами критичної інфраструктури. 

Головні тези:

  • Російські дрони ймовірно шпигували на території Німеччини, пролітаючи над важливими об'єктами критичної інфраструктури.
  • Є підозри, що розвідувальні дрони належать Росії, зокрема це можуть бути моделі "Орлан-10", здатні автономно долати великі відстані.
  • Поява російських дронів у німецькому небі нагадує владі про необхідність посилення захисту критичної інфраструктури.
  • Шпигунство дронами може бути спробою росіян виявити слабкі місця для подальшої розвідки і впливу на оборонну та промислову сферу Німеччини.
  • Ситуація з шпигунством РФ у Німеччині є серйозним сигналом для зміцнення кібербезпеки та контррозвідки в країні.

Що відомо про шпигунство Росії у Німеччині за допомогою дронів

За інформацією журналістів видання, представники прокуратури міста Фленсбург на півночі Німеччини проводять попереднє розслідування стосовно диверсійної діяльності за фактом невідомих БпЛА у небі над низкою об’єктів критичної інфраструктури.

У матеріалі зазначається, що невідомі безпілотники були помічені над хімічними заводами, СПГ-терміналом та непрацюючою атомною електростанцією у промисловій зоні в землі Шлезвіґ-Гольштейн.

Підкреслюється, що вперше невідомі дрони були помічені 8 серпня над непрацюючою АЕС.

Дрони РФ могли шпигувати за критичною інфраструктурою у Німеччині
Дрон РФ

Пізніше їх помічали ще кілька разів, зокрема, востаннє - 22 серпня. Вдалося виміряти швидкість одного з дронів - 100 км/год.

За інформацією журналістів видання із посиланням на власні джерела, розвідувальні дрони можуть належати Росії.

Які дрони Росія могла використати для шпигунства у небі над Німеччиною

Скоріш за все, це були російські "Орлан-10", здатні в автономному режимі долати відстань у понад 600 км.

Місцем пуску могли бути російська судна у Північному морі.

За інформацією аналітиків порталу Defence Express, поява російських дронів у небі над критичними об’єктами інфраструктури у Німеччині має стати приводом для занепокоєння та змусити німецьку владу хоча б мінімально посилити захист критичної інфраструктури.

З урахуванням - що такі спроби росіян цілком можуть бути спробою "промацати" слабкі місця з метою проведення розвідки над іншими об’єктами, у тому числі й оборонно-промислового комплексу Німеччини, а також відстеження маршрутів зброї, яка, наприклад, їде до України, - підкреслюють аналітики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?