РФ ударила по “Охматдиту” ракетою Х-101
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ ударила по “Охматдиту” ракетою Х-101

СБУ
РФ ударила по “Охматдиту” ракетою Х-101

СБУ кваліфікувала удар РФ по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження.

Головні тези:

  • СБУ кваліфікувала удар РФ по лікарні «Охматдит» як воєнний злочин та розпочала кримінальне провадження.
  • Російські окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101 для ураження медичного закладу.
  • Кількість потерпілих від ворожих ракетних атак на Україну зросла до 16 осіб, з них 3 дітей.
  • Наслідки ракетних атак армії РФ по Україні: загибель 21 людини та 68 поранених, серед них інциденти у Кривому Розі та Дніпропетровській області.
  • СБУ та Нацполіція проводять розслідування злочинних дій російських окупантів та вживають заходів для недопущення подібних трагедій у майбутньому.

Слідчі СБУ встановили, що РФ ударила по «Охматдиту» ракетою Х-101

За попередніми даними слідчих Служби безпеки, для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101.

На місці трагедії уже знайдено відповідні докази: зокрема уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

Служба безпеки зробить все можливе, щоб ворог відчув максимальну відплату за кожен свій воєнний злочин, зокрема і за сьогоднішній удар по Україні. Ця відплата буде і за законом, і за мораллю. Держава-терорист — це не абстрактне поняття. Є конкретні імена вбивць. І їх ніщо не врятує від правосуддя, — зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

Наразі кількість потерпілих збільшилася до 16 осіб, із них — троє дітей.

Слідчо-оперативна група СБУ разом з Національною поліцією та іншими відповідними службами продовжують роботу на місці трагедії.

У межах кримінального провадження, розпочатого Службою безпеки ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством), триває розслідування.

Що відомо про наслідки ракетних атак армії по Україні

За інформацією Нацполіції, внаслідок серії підступних ракетних атак злочинної армії РФ по Україні загинула 21 людина і 68 осіб отримали поранення.

У Кривому Розі внаслідок ворожої ракетної атаки загинуло десятеро людей і 42 особи отримали поранення.

Двоє людей отримали поранення внаслідок пошкодження багатоквартирного будинку у Дніпропетровській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?