РФ вперше атакувала енергооб'єкти в Україні касетними боєприпасами
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ вперше атакувала енергооб'єкти в Україні касетними боєприпасами

Енергооб'єкт
Джерело:  online.ua

За інформацією прем'єр-міністра Дениса Шмигаля під час виступу на форумі "Україна 2024. Незалежність", злочинна армія РФ вперше атакувала розподільчі мережі електроенергії в Україні. 

Головні тези:

  • Злочинна армія РФ вперше атакувала енергооб'єкти в Україні касетними боєприпасами, залишивши мінімальні пошкодження
  • Заходи захисту енергооб'єктів включають три рівні фортифікацій, один з яких експерементальний та дороговартісний
  • Перший рівень захисту передбачає закриття об'єктів габіонами, другий - будівництво укриттів для трансформаторів, а третій - величезні споруди експериментального проєкту
  • Після масштабного вторгнення РФ у 2022 році укриття для енергооб'єктів стали пріоритетом для захисту від терористичних обстрілів
  • Хоча третій рівень фортифікацій виявився дороговартісним, питання економічної доцільності його будівництва залишається під питанням

Що відомо про особливості останньої масованої атаки РФ по енергоб’єктах в Україні

Вчора, до речі, відбулись перші атаки ракетами з касетними боєприпасами, якими атакували наші розподільні підстанції, це були десятки ракет, - зазначив Шмигаль.

За його словами, втрати обладнання виявилися мінімальними, попри численні удари.

Ми з десятків ударів вчора втратили дуже невелику кількість нашого обладнання, - підкреслив керівник уряду.

Що відомо про реалізацію проєкту з захисту енергооб’єктів

Шмигаль підкреслив, що у 2022 році після початку масштабного вторгнення окупаційної армії РФ було прийняте рішення щодо реалізації трьох рівнів фортифікацій для захисту об'єктів енергетики від терористичних обстрілів РФ.

Прем’єр зазначив, що один з рівнів захисту є експерементальним та дороговартісним.

Глава уряду пояснив, що перший рівень захисту передбачав закриття об'єктів енергетики габіонами для захисту від непрямого ураження.

Другий рівень включав в себе будівництво великих залізобетонних укриттів для трансформаторів та інших об'єктів.

За словами Шмигаля, більшість укриттів вже збудовані.

Також він розповів й про третій рівень фортифікацій, який виявився експериментальним проєктом. Це величезні споруди, які повинні були б накривати підстанцію в розмірі 3 футбольних полів.

Вони надзвичайно дороговартісні. До цього часу не зрозуміла їхня економічна доцільність, це сотні мільярдів гривень, - зазначив Шмигаль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?