РФ хоче звинуватити Україну в незаконному використанні західної зброї в Судані — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ хоче звинуватити Україну в незаконному використанні західної зброї в Судані — ГУР

ГУР
ГУР

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що Росія готує чергову провокацію проти України.

Яку провокацію проти України готує РФ

У ГУР зазначають, що на тлі послаблення позицій Росії та її проксі-сил на Африканському континенті, ворожі спецслужби готують чергову інформаційну спецоперацію, спрямовану проти України.

Кремль буде намагатися звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан.

Пропагандисти РФ планують опублікувати в ЗМІ, зокрема у лівійських, замовні публікації та сфабриковані знімки «трофейної» зброї американського походження, раніше захопленої найманцями так званої ПВК «Вагнер» під час війни в Україні.

У ГУР попередили, що метою цих публікацій у ЗМІ є дискредитація України та партнерів, а також звинувачення західних союзників у безконтрольному обігу зброї за участі України.

Крім цього, Кремль намагатиметься акцентувати увагу на тому, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли РФ веде війну в самій Україні.

Підкреслюємо, що Україна та її Сили Оборони продовжують діяти виключно в межах міжнародного права та статуту ООН, з повагою до суверенітету всіх країн та не мають жодного стосунку до будь-яких незаконних дій, повʼязаних з незаконним обігом зброї.

Операції українських спецпризначенців в Судані

Нагадаємо, що восени 2023 року українські спецпризначенці проводили у Судані операції проти російської ПВК «Вагнера» та їхніх місцевих союзників з «Сил швидкого реагування» (RSF).

Минулого квітня вагнерівці та RSF намагалися влаштувати у Судані держпереворот.

CNN писало, що у вересні на сили RSF було здійснено атаки FPV-дронів «в українському стилі».

У ГУР операцій не коментували, однак начальник ГУР Кирило Буданов казав, що «Україна буде знищувати російських воєнних злочинців у будь-якій точці світу, хоч де б вони були».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?