РФ засудила до 6 років 72-річного американця Хаббарда — він воював за Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ засудила до 6 років 72-річного американця Хаббарда — він воював за Україну

РФ засудила до 6 років 72-річного американця Хаббарда — він воював за Україну
Джерело:  online.ua

Московський міський суд засудив до 6 років і 10 місяців колонії загального режиму 72-річного громадянина США Стівена Хаббарда, визнавши його винним в участі в бойових діях у лавах ЗСУ як найманця.

Головні тези:

  • Американець Хаббард був засуджений до 6 років у російській колонії за участь в бойових діях на користь України.
  • Він погодився воювати за 1000 доларів на місяць, отримав зброю та боєприпаси, після чого опинився у полоні в Росії.
  • Прокуратура вимагала 7 років ув'язнення, а адвокат Хаббарда планує оскаржити вирок.
  • Представники США очікують на консульський доступ до засудженого/
  • Хаббард проживав в Україні з 2014 року, де приєднався до територіальної оборони Ізюма, потрапивши пізніше у російський полон.

У Росії посадили 72-річного американця Стівена Хаббарда

Як зазначається, у термін покарання зарахують час перебування Хаббарда під вартою із розрахунку один день у СІЗО за півтора дня в колонії. За рішенням суду вилучені в американця 142 тисячі 300 гривень стануть доходом РФ.

Кримінальну справу Стівена Хаббарда розглянули за два засідання в закритому режимі. Прокуратура вимагала призначити громадянинові США сім років колонії суворого режиму.

Обвинувачення стверджує, що Хаббард погодився воювати за Україну за 1000 доларів на місяць та пройшов підготовку, отримав зброю і боєприпаси. За їхніми даними, чоловік начебто визнав свою провину.

Адвокат Хаббарда повідомив, що оскаржуватиме вирок.

Представники посольства США в Москві зазначили, що очікують на відповідь щодо надання консульського доступу до засудженого.

Що відомо про Стівена Хаббарда

За інформацією росЗМІ, Хаббард проживав в Україні з 2014 року і у лютому 2022 року приєднався до територіальної оборони Ізюма.

Через два місяці він потрапив у російський полон.

У травні 2024 року сестра Хаббарда повідомила у Facebook, що її брата викрали три роки тому, й опублікувала відео, на якому його, зв'язаного, б'ють "російські чеченські солдати-повстанці".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?