РФ зазнала найбільших втрат снарядів через атаки України на ракетні арсенали
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ зазнала найбільших втрат снарядів через атаки України на ракетні арсенали

Міноборони Британії
РФ зазнала найбільших втрат снарядів через атаки України на ракетні арсенали

Удари України по ракетних арсеналах у Тихорецьку і Торопці призведуть до перебоїв снарядів у постачанні російської армії. Загалом це найбільші втрати зброї РФ з початку повномасштабної війни.

Головні тези:

  • Удари України по російських ракетних арсеналах у Тихорецьку і Торопці стали найбільшими втратами зброї РФ з початку війни.
  • Британська розвідка оцінила, що атаки на російські склади боєприпасів призведуть до короткострокових перебоїв у постачанні.
  • Українські дрони успішно атакували ракетні арсенали в Тверській області, знищивши запаси різноманітної військової техніки та боєприпасів.
  • Атаки на ракетні арсенали в РФ можуть розпорошити логістичні зусилля країни та посилити страхи щодо подальших ударів.

Розвідка Британії оцінила наслідки ударів по ракетних арсеналах РФ

Британська розвідка нагадала, що 21 вересня Україна атакувала російські склади боєприпасів у Тихорецьку (Краснодарський край) і Торопці (Тверська область).

За кілька днів до цього в Тверській області був атакований ще один великий арсенал, де, ймовірно, знищено понад 30 тисяч тонн боєприпасів у відкритих і бункерних сховищах.

Міністерство оборони Великої Британії вважає, що ці удари спричинять короткострокові перебої у постачаннях.

Загальний тоннаж боєприпасів, знищених на трьох об’єктах, є найбільшою втратою боєприпасів, поставлених Росією та Північною Кореєю під час війни, — йдеться у зведенні.

Попри спроби Росії зміцнити протиповітряну оборону, атаки продовжуються.

Британська розвідка припускає, що це може розпорошити російські логістичні зусилля через страх подальших ударів, збільшуючи навантаження на їхню систему постачання.

Українські дрони атакували ракетний арсенал у Тверській області РФ

18 вересня дрони Сил оборони України успішно атакували великий склад головного ракетно-артилерійського управління у Тверській області РФ.

За даними джерел в українській розвідці, це спільна операція ГУР, СБУ та ССО.

Відомо, що серією прямих влучань знищено значні запаси північнокорейських балістичних ракет KN23, ракети до РСЗО «Град», систем ППО С-300 та балістичні ракети до системи «Іскандер».

Дрони атакували арсенал ГРАУ МО РФ у Тверській області та склад боєприпасів

Уночі 21 вересня прогриміла нова потужна “бавовна” у різних куточках Росії. Згідно з останніми даними, під удар дронів потрапив склад боєприпасів на Кубані та арсенал ГРАУ Міноборони РФ у Тверській області.

За попередніми даними, 23-й арсенал ГРАУ атакований безпілотниками в селищі Жовтневому Тверської області.

Згодом Генштаб підтвердив атаку по 23-му арсеналу Головного артилерійського управління міністерства оборони РФ неподалік населеного пункту Октябрський Тверської області.

Загалом в атаці було задіяно більше сотні ударних безпілотників. Відстань до цілі від державного кордону України складає близько 500 кілометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?