Риторика Трампа щодо України уже змінилася ― Волкер
Категорія
Політика
Дата публікації

Риторика Трампа щодо України уже змінилася ― Волкер

Трамп
Джерело:  Радіо Свобода

Як заявив колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер, риторика кандидата у президенти США Дональда Трампа стосовно України уже змінилася на краще.

Головні тези:

  • Риторика Трампа стосовно України зазнала позитивних змін, за словами Курта Волкера.
  • 70% членів Палати представників підтримали пакет допомоги для України, що свідчить про сильну двопартійну підтримку.
  • Трамп може надати Україні допомогу за програмою ленд-лізу.

Трамп усвідомив, що саме Україна повинна перемогти у війні

Курт Волкер звертає увагу на те, що саме одіозний республіканець забезпечив політичне прикриття Майку Джонсону — спікеру Палати представників, щоб останній міг винести пакет допомоги Україні на голосування.

Що важливо розуміти, його підтримали 70% членів Палати представників, що свідчить про сильну двопартійну підтримку України у війні проти РФ.

За словами американського дипломат, це вказує на те, що Трамп уже зрозумів важливість перемоги України.

Я думаю, що досвід спостереження за катастрофою в Афганістані, коли Байден був президентом, є сигналом і для Трампа. Він не хочете, щоб це сталося за його правління. Отже він не хотітиме дозволити Україні стати його "Афганістаном". Тож я не думаю, що він дозволить цьому статися

Курт Волкер

Курт Волкер

Колишній спецпредставник США з питань України

На переконання Волкера, Трамп надасть Україні допомогу за програмою лендлізу, тобто де-факто дозволить Києву позичати кошти, щоб купувати стільки, скільки йому потрібно, без обмежень.

Буде лише одна умова — Україна повинна буде купувати американські оборонні товари.

Трамп вкотре повторив, що розробив чіткий план завершення війни

Як зазначив нещодавно кандидат у президенти США, у нього є "дуже чіткий план, як зупинити Україну і Росію", а також "ідея" про те, що робити з Китаєм.

Попри це, Дональд Трамп додав, що він не буде розкривати свої задуми, поки не повернеться у Білий дім.

Але я не можу дати вам ці плани, тому що якщо я дам вам ці плани, я не зможу їх використати, вони будуть дуже невдалими. Знаєте, частково йдеться про несподіванку, чи не так? Але вони не будуть для нас корисними, — додав Трамп.

Що важливо розуміти, він уже доволі довго говорить про існування певного "плану" припинення війни РФ проти України "за 24 години".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?