Росія більше не може забезпечити якісний захист Кримського мосту
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія більше не може забезпечити якісний захист Кримського мосту

Кримський міст
Джерело:  Liga.net

Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук поділився важливими даними про ситуацію в окупованому росіянами українському Криму. Як виявилося, наразі Кримський міст взагалі не захищений кораблями та катерами РФ.

Кримський міст наразі максимально вразливий

Що важливо розуміти, ще нещодавно у Керченській протоці патрулювали 10-14 катерів та кораблів російських окупантів, а тепер — нуль.

Як стверджує Дмитро Плетенчук, російські загарбники почали активно використовувати бонові загородження та баржі поряд з Кримським мостом, а також долучили повітряну компоненту.

Він також додав, що окупанти змушені посилювати пасивні заходи безпеки (баржі й бонові загородження), а також удосконалювати повітряну компоненту (літаки та гелікоптери).

Також бонові загородження застосовуються для спроб захистити кораблі, які досі залишаються у портах: загородження загарбники ставлять як у пункті базування Новоросійськ у РФ, так і в окупованому Криму, а також навколо Кримського мосту, — пояснив речник Військово-морських сил.

Росія завдає шкоди власному судноплавству

Варто звернути увагу на те, що російські бонові загородження — це спроба захиститися від українських надводних дронів, однак вони також стали перешкодою для судноплавства росіян.

Окрім того, Дмитро Плетенчук прокоментував тактику російських загарбників щодо розміщення барж та кутових відбивачів поряд з Кримським мостом.

Тобто створюється конструкція на віддаленні від мосту, яка може нагадувати засобам ураження (ракетам — ред.), безпосередньо, цей об'єкт для ураження. Розрахунок на те, що ті засоби, які будуть використовуватися, можуть навестися саме на ці конструкції. Так само вона може бути й щитом від дронових атак, — пояснив спікер ВМС України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?