Росія двічі атакувала лікарню у Сумах ― є загиблі
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія двічі атакувала лікарню у Сумах ― є загиблі

Сумська ОВА
Атака РФ на Суму - що відомо

Уранці 28 вересня армія РФ двічі завдала удару по закладу охорони здоров’я у Сумах, використавши дрони типу "Шахед". Згідно з останніми даними, загинули шестеро людей.

Головні тези:

  • Російські війська двічі атакували лікарню в Сумах, використовуючи дрони типу “Шахед”.
  • Це призвело до загибелі щонайменше шістьох людей.
  • Місцева влада та правоохоронні органи вжили заходів для надання допомоги під час трагедії у Сумах.

Атака РФ на Суму — що відомо

Місцева влада одразу заявила про те, що у місті є постраждалі.

Згодом Сумська ОВА заявила, що відбувся повторний авіаційний удар в обласному центрі.

Російські загарбники спрямували БпЛА типу "Шахед" на житловий сектор. Окрім того, окупанти скинули КАБ на Сумську область.

Згодом глава МВС Ігор Клименко повідомив, що у Сумах росіяни двічі вдарили по медичному закладу.

Внаслідок першого обстрілу загинула 1 людина, зазнало руйнувань перекриття декількох поверхів лікарні. Розпочалася евакуація пацієнтів та персоналу. Для допомоги людям на місце обстрілу прибули рятувальники та поліцейські. Тоді ж, під час евакуації хворих, ворог знову вдарив, — йдеться в повідомленні.

Станом на 10:00 відомо про 6 загиблих, серед яких поліцейський. Ще один поліцейський зазнав поранень.

Жахлива трагедія сьогодні у Сумах. Вперше за рік є загиблі і поранені в обласному центрі!.. Є біль через загибель людей (за життя важко поранених борються лікарі), жаль і люта злість! Злість на ворога, але з ними давно все зрозуміло! Але ще є один вид злості! Злість через те що цієї трагедії треба і можна було уникнути! Чому не було оголошено тривогу якщо було відомо що ці шахеди летять у бік Сум як тільки їх помітили на межі Сумського району і ще багато таких "чому?"! — обурюється глава Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Атака РФ на Україну 28 вересня — перші подробиці

Було зафіксовано та здійснено супровід 77-ми засобів повітряного нападу армії РФ:

  • 2 балістичні ракети “Іскандер-М” із окупованого Криму;

  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59/69 із повітряного простору ТОТ Запорізької обл;

  • 73 ударних БПлА типу “Shahed” із районів Курськ, Приморсько-Ахтарськ, Орел — РФ., мис Чауда — Крим.

До повітряного бою були залучені: авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 69 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській та Миколаївській областях, — йдеться в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?