Росія обстріляла з РСЗВ "Смерч" Слов'янську ТЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія обстріляла з РСЗВ "Смерч" Слов'янську ТЕС

Слов'янська ТЕС
Джерело:  Суспільне

5 травня в першій половині дня російські військові завдали удару по території Слов'янській ТЕС пʼятьма ракетами.

РФ обстріляла ТЕС у Слов’янську

Російські терористи вдарили у Великдень по Слов'янській ТЕС.

Про це “Суспільному Донбас” повідомив заступник начальника миколаївської МВА Володимир Проскунін.

Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. В ході обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції.

За словами начальника МВА, російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ Смерч та однією фугасною. Постраждалих внаслідок обстрілу не було.

Яка сума збитків внаслідок ударів РФ по українській енергосистемі

За останні місяці ворог завдав шкоди енергосистемі на понад 1 мільярд доларів. Збитки будуть зростати через щоденні атаки на різні види енергооб’єктів.

Як повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, основних пошкоджень внаслідок масованих атак зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії.

Водночас тривають щоденні атаки на різні види енергооб’єктів дронами, балістикою або артилерією.

На сьогодні йдеться про суми збитків на понад мільярд доларів. Але атаки продовжуються, і очевидно, що збитки будуть зростати.

Завдяки сприятливій погоді, наразі вдається балансувати енергосистему джерелами відновлювальної енергетики.

Для проведення  відновлювальних і ремонтних робіт, а також нарощування потужностей маневрової генерації залучається допомога міжнародних партнерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?