Росія перекинула на Курщину морську піхоту з окупованого Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія перекинула на Курщину морську піхоту з окупованого Криму

Колона
Джерело:  online.ua

Росія перекинула із Севастополя в Курську область підрозділи 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту. Окупантів РФ з цього підрозділу було помічено у боях під Суджею.

Головні тези:

  • Російських морпіхів з окупованого Криму перекинули на Курщину, де вони взяли участь у боях під Суджею.
  • За попередніми даними, українські сили знищили колону російських окупантів, які перевозили резерви для посилення окупаційної армії у Курській області.
  • Російські морпіхи можуть належати до 44-го армійського корпусу Північного угруповання російських військ або бригади “П'ятнашка”, за думкою аналітиків.

Російські морпіхи опинилися під Суджею: що відомо

Морпіхи вирушили в Курську область колоною з тактичним знаком "Z у квадраті".

Як повідомляє моніторинговий проєкт "Кримський вітер", 6 серпня на трасі "Таврида" у напрямку Керчі помітили колону військових "Камазів" з тактичним знаком "Z у квадраті". Вони виїхали з місця дислокації 810-ї бригади морської піхоти ЧФ Росії у бухті Козачій.

Тактичний знак "Z у квадраті" схожий зі знаком "Z у ромбі", який був на автомобілях російської колони, знищеної під Рильськом Курської області. Морпіхи 810 бригади беруть участь у боях в Суджі.

Військова колона РФ стала ціллю для ЗСУ

Нищівний удар українських сил стався поблизу селища Октябрське у Курській області.

Як повідомляє американський Інститут вивчення війни, бійці ЗСУ знищили щонайменше 14 критих вантажівок "Урал" і КАМАЗ, які перевозили резерви для посилення окупаційної армії РФ у Курській області.

За попередніми даними, більшість російських окупантів, що знаходилися у вантажівках, загинули.

Знищення колони російських окупантів під Октябрським

9 серпня у мережі публікували перше відео наслідків удару, на якому було видно трупи загарбників, що лежали вздовж траси.

Російські джерела припустили, що колона могла перевозити особовий склад 44-го армійського корпусу Північного угруповання російських військ (Ленінградський військовий округ) або бригади "П'ятнашка”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?