Росія перекинула з України до Курська 60 тисяч військових — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія перекинула з України до Курська 60 тисяч військових — Зеленський

Росія перекинула з України до Курська 60 тисяч військових — Зеленський
Джерело:  NBC News

Президент Володимир Зеленський заявив, що через успіх Курської операції ЗСУ з України Росія перекинула у Курську область 60 тисяч своїх військових.

Головні тези:

  • Успішна Курська операція спричинила перекидання 60 тисяч російських військових з України у Курську область.
  • Стратегія з відтягнення російських сил на їхню територію виявилася ефективною.
  • Курська операція не є імпровізацією, а чітко спланованою стратегією протистояння.
  • Україна планує зберігати зайняті позиції у Курській області за умови постачання необхідної зброї.

Росія перекинула в Курську область десятки тисяч своїх військових

Як розповів президент України Володимир Зеленський, ідея операції на Курщині полягала в тому, щоб відтягнути російські сили на їхню ж територію.

Одна з цілей курської операції — це стягування їхніх військ в їхню точку, на їхню територію. Зараз я вже можу це комунікувати — вони стягнули туди на сьогодні близько 60 тисяч військ. Вони відтягнули від деяких місць, де нам загрожували складнощі, бо у нас не було тих самих пакетів зброї.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Володимир Зеленський також розповів, що раніше Україна могла відповісти лише 1 снарядом на 12 російських снарядів.

Наразі за словами президента, після відтягнення частини російських військ з Запорізької та Херсонської області, на деяких напрямках співвідношення снарядів з стало не 1 до 12, а 1 до 3.  

27 серпня головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський заявив, що Росія перекинула на Курський напрямок 30 тисяч вояків і щодня кількість окупантів там зростає.

Курська операція ЗСУ не є імпровізацією

Володимир Зеленський в інтервʼю заявив, що існувало кілька сценаріїв розвитку подій — один більш сприятливий і один складніший, який вимагав виконання мінімальних умов.

Курська операція розвивалася успішніше, ніж очікувалося, тому ми застосували план А, — пояснив президент.

Президент підкреслив, що все, що відбувається у Курській області, не є імпровізацією, а чітко спланованою операцією. Він також зазначив, що прорив у Курській області — лише частина цього плану.

Відверто скажу — це лише частина операції. Ми передбачили кілька кроків, які вважаємо необхідними для зниження тиску Росії на сході України: на Харківщині, а також на півдні, зокрема в Запорізькій та Херсонській областях, і в Донбасі, особливо в таких місцях, як Покровськ і Торецьк, де ситуація дуже складна. Тому операція на Курщині була частиною наших стратегічних дій, і ми вважаємо, що це правильний крок.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент УКраїни

Він додав, що можливість утримання Україною територій у Курській області залежить від постачання зброї, яке вже було узгоджено.

Якщо ми отримаємо необхідне озброєння, ми зможемо утримувати ці позиції. Але не будемо цього робити вічно — лише стільки, скільки потрібно для виконання всього плану, — підсумував президент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?