Росія переслідує мігрантів для вербування до війни проти України — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія переслідує мігрантів для вербування до війни проти України — розвідка Британії

Росія переслідує мігрантів для вербування до війни проти України — розвідка Британії

Держдума РФ 31 липня затвердила законопроєкт, який передбачає позбавлення громадянства мігрантів у разі їхньої неявки на військову службу.

Головні тези:

  • Росія прийняла закон, що дозволяє позбавляти мігрантів громадянства у разі відмови йти на військову службу, за останніми даними британської розвідки.
  • Антимігрантські настрої в Росії посилилися після вторгнення в Україну, що може вказувати на спроби уряду зміцнити легітимність у контексті великих втрат і зниження рівня життя.
  • Дедалі більша мобілізація російської армії та застосування іноземних найманців у протистоянні на сході України свідчать про складну ситуацію в регіоні.

Новий закон Кремля підтверджує переслідування мігрантів

Як зазначає британська розвідка, після підписання закону практичні наслідки для російського призову в армію, ймовірно, будуть обмеженими.

Проте незалежні російські ЗМІ продовжують повідомляти про переслідування мігрантів правоохоронними органами, зокрема з метою їх залучення до армії. Новий закон надає ще одну форму правового примусу в цьому відношенні, — пише розвідка.

Цей закон також слід розглядати в контексті дедалі більших антимігрантських настроїв, що розпалюються деякими членами російського уряду, особливо щодо вихідців із Центральної Азії.

Ці настрої та риторика помітно посилилися після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, імовірно, як частина спроби створити додаткові джерела легітимності уряду перед обличчям великих втрат і зниження рівня життя, — йдеться в повідомленні.

У Вовчанську росіяни використовують найманців з Єгипту

Як зазначається, у Вовчанську ворог активізував повітряну розвідку за допомогою дронів і проводить переміщення особового складу.

Також відмічено передачу окремих позицій противника від штурмових загонів 4-ї добровольчої штурмової бригади підрозділам 153-го танкового полку 47-ї танкової дивізії у північній частині міста.

До ведення бойових дій противник залучає іноземних добровольців, зокрема, громадян Єгипту, — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у районі Глибокого росіяни переміщують та розосереджують особовий склад по бойових позиціях, безуспішно намагаючись атакувати позиції Сил оборони.

В районі населеного пункту Лозовая Рудка (РФ) окупанти провели евакуацію власних безповоротних втрат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?