Росія погрожує знищувати військові об'єкти та техніку Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія погрожує знищувати військові об'єкти та техніку Британії

МЗС РФ
Джерело:  online.ua

Російська влада рознервувалась після того, як глава МЗС Британії Девід Кемерон заявив, що його країна дозволяє Україні бити по території Росії.

У РФ істерично погрожують Британії через заяву Кемерона

МЗС Росії викликали посла Британії в РФ Найджела Кейсі, щоб "висловити протест у зв'язку із заявою Кемерона".

Російські “дипломати” вказали Н.Кейсі на те, що “ворожий випад Д.Кемерона прямо суперечить запевненням британської сторони при передачі Києву крилатих ракет великої дальності, що вони ні за яких обставин не будуть застосовуватися по території Росії".

Як додали в МЗС, послу розповіли, що Росія вважає слова британського міністра "підтвердженням зростання залучення Лондона у військові дії на стороні України".

Н.Кейсі був попереджений, що відповіддю на українські удари із застосуванням британської зброї по території Росії можуть стати будь-які військові об'єкти та техніка Великої Британії на території України та за її межами.

ЗСУ зможуть бити по РФ британською зброєю

Шеф британської дипломатії Девід Кемерон пообіцяв 3 травня, що Лондон щорічно надаватиме Україні 3 млрд фунтів стерлінгів (3,74 млрд дол — ред.) військової допомоги "стільки, скільки буде потрібно". Також Британія нарешті дозволила ЗСУ використовувати її зброю по цілях всередині Росії.

За словами дипломата, тепер Україна має право використовувати зброю, яку отримала від Британії, для завдання ударів по цілях на території Росії. Й саме команда президента Володимира Зеленського повинна вирішувати, чи робити це.

Україна має таке право. Так само як Росія завдає ударів всередині України, ви можете цілком зрозуміти, чому Україна відчуває потребу переконатися, що вона захищає себе.Ми будемо давати три мільярди фунтів стерлінгів щороку стільки, скільки буде потрібно. Ми просто вичерпали все, що могли, щодо надання обладнання. Дещо з цього (обладнання) фактично прибуває в Україну сьогодні, поки я тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?