Росія вдарила ракетами по Харківщині — є загиблі та поранені
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія вдарила ракетами по Харківщині — є загиблі та поранені

Олег Синєгубов / Харківська ОВА
Харківщина

В Україні оголошували тривогу через загрозу балістики, у Харківському районі пролунали вибухи.

В результаті обстрілу армією РФ на Харківщині загинуло 5 осіб

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, окупанти вдарили по території, де відпочивали місцеві жителі. За його інформацією, щонайменше вісім людей поранені, четверо загинули.

Синєгубов додав, що серед поранених — фельдшер екстреної допомоги, пошкоджене авто швидкої.

Згодом голова Малоданилівської тергромади Олександр Гололобов повідомив, що попередньо відомо про 5 загиблих в результаті обстрілу громадського об’єкту.

Всіх поранених доставлено до лікарень. Олександр Гололобов повідомив, що є руйнування будинків. Він також виклав фото, на якому — понівечений дитячий майданчик.

ЗСУ не мають можливості повноцінно захищатися від армії РФ на Харківщині

Заборона американської влади завдавати ударів наданою зброєю по військових цілях в Росії підриває здатність українських воїнів захищатися від наступальних операцій солдатів РФ у Харківській області. Такого висновку дійшла команда ISW.

Гельсінська комісія США офіційно звернула увагу на те, що Вашингтон забов’язаний дозволити Україні завдавати ударів по військових об'єктах у прикордонних районах Росії, особливо враховуючи той факт, що ворог знову намагається захопити Харківщину.

Штати повинні не тільки дозволити, але й заохочувати українські сили завдавати ударів по російських силах, які ведуть вогонь і дислокуються в прикордонних районах Росії, — наголосили представники групи.

Окрім того, експерти закликали Білий дім не забувати, що Україна повинна сама вирішувати, як вести цю війну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?