Росія вимагає від України арешту глави СБУ Малюка
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія вимагає від України арешту глави СБУ Малюка

Василь Малюк
Джерело:  online.ua

В МЗС РФ оприлюднили вимогу Україні щодо арешту керівника СБУ Василя Малюка, якого росіяни звинувачують у нібито терористичній діяльності. 

Що відомо про абсурдні вимоги РФ до України щодо арешту глави СБУ

Зокрема, МЗС країниа-агресорки цинічно звинувачує Україну у нібито терористичній діяльності на території РФ.

Росіяни заявляють про нібито причетність України до теракту у підмосковному “Крокус Сіті Холі”, вбивствах пропагандистів Дар'ї Дугіної, Владлена Татарського, атаках по Кримському мосту.

У відомстві заявляють, що передали Україні вимоги в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом та Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму про негайний арешт всіх причетних до цих терактів осіб.

Серед озвучених вимог — арешт глави СБУ В.Малюка.

Його росіяни звинувачують у організації спроб підриву незаконно побудованого Росією Кримського мосту у жовтні 2022 року.

У дипвідомстві країни-окупанта цинічно заявили, що боротьба з міжнародним тероризмом — обов'язок кожної держави.

Російська сторона вимагає від київського режиму негайно припинити будь-яку підтримку терористичної діяльності, видати винних та відшкодувати завдані жертвам збитки. Порушення Україною зобов'язань щодо антитерористичних конвенцій спричинить її міжнародно-правову відповідальність, — йдеться у заяві МЗС РФ.

Майже увесь Чорноморський флот вже втік з Криму

За словами речника ВМС ЗСУ Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону, майже всі вцілілі кораблі Чорноморського флоту втекли з окупованого Криму.

Речник зауважив, що основною силою, бойовою міццю, окупантів у Криму вважався саме флот. Втім, зараз він фактично чи не в повному складі покинув наш півострів.

Більшість бойових одиниць, якщо брати носії крилатих ракет — фактично всі перебазовані, окрім одного, вибачте, невдахи, який досі не запустив жодної ракети, хоча й вважається носієм крилатих ракет. Це я про "Циклон" зараз, — зазначив Плетенчук.

У Криму залишили, якщо не тих, кого не шкода, то тих, кого, мабуть, просте нема де розмістити у пункті базування в Новоросійську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?