Суд у Москві заочно "заарештував" голову СБУ Малюка
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд у Москві заочно "заарештував" голову СБУ Малюка

Малюк
Джерело:  online.ua

У вівторок, 26 березня, суд у Москві заочно заарештував керівника Служби безпеки України (СБУ) Василя Малюка у справі про «тероризм».

Що відомо про заочний “арешт” Василя Малюка

У росЗМІ пишуть, що Малюк заочно обвинувачується за статтею про теракт (ч. 3 ст. 205 КК РФ).

У повідомленні зазначають, що йдеться нібито про організацію вибуху вантажівки на Кримському мосту 2022 року.

Окупанти повідомили, що йому загрожує взяття під варту з моменту появи в Росії.

Задоволено клопотання слідчих органів про обрання запобіжного заходу щодо Малюка В. В., обвинуваченого за п. "б" ч. 3 ст. 205 КК РФ (терористичний акт), — заявили у Басманному суді.

Що відомо про проблеми із роботою Керченського мосту

Глава СБУ Василь Малюк під час пресконференції із українськими журналістами у рамках форуму «Україна. Рік 2024» нагадав, що протягом 2023 року Україна щонайменше 2 рази успішно вразила незаконно побудований Росією Керченський міст.

Кримський міст і зараз повноцінно не функціонує. Ворог не може переміщувати по ньому зброю і засоби ураження. Ми двічі його успішно вразили. Працюємо далі, але не будемо розкривати карти, — зазначив Малюк.

Глава СБУ зазначив, що найближчим часом і у майбутньому на країну-агресорку РФ чекає багато неприємних сюрпризів у повітрі, в морі, та на суші.

Попереду багато цікавого, але, зі зрозумілих причин, жодних деталей я не можу повідомляти, оскільки залишаюся класичним спецслужбовцем, — пояснює Малюк.

Глава СБУ також відзначив, що останнім часом за рахунок ударів по ключових нафтопереробних заводах на території РФ Україні вдалось значно скоротити експорт нафтопродуктів з країни-агресорки.

Сьогодні у нас багато трофеїв і робота безпілотниками розділена на декілька зон: це лінія фронті і 20 км вглиб, 20-40 км, 40-120 км, і 120 км +. Всі ви свідки, скільки об'єктів ворога уражено, — пояснює Малюк.

Малюк зазначив, що завдяки роботі українських спецслужб експорт нафтопродуктів з Росії вдалось скоротити на третину.

55% їх військового бюджету — це валютна виручка від експорту нафтопродуктів. Це наші законні цілі, — зазначає Малюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?